AnnaM Napisano 17 Września 2005 Zgłoś Napisano 17 Września 2005 Witam! z uwagi na fakt, że w Polsce nie ma żadnych publikacji dot. przepisów urlopowych w Stanach, b. proszę wszystkich, którzy mają coś do powiedzenia w tej sprawie, o wypowiedź - szukam materiałów do pracy, każda uwaga będzie pomocna. Przeszukuję wszystkie możliwe podręczkniki, artykuły,czasopisma, w których jest choć wzmianka na ten temat. Szukam informacji DOT: - WYMIARU URLOPU WYPOCZYNKOWEGO - zasad jego udzielania - co się wlicza do nabycia praw urlopowych itp. Będę b. wdzięczna za pomoc.
dagmarcia Napisano 17 Września 2005 Zgłoś Napisano 17 Września 2005 Tu masz dla Californi: http://www.dir.ca.gov/ Wpisz w wyszukiwarce na tej stronie "paid time off".
AnnaM Napisano 17 Września 2005 Autor Zgłoś Napisano 17 Września 2005 A ja witam bardzo serdecznie z Małopolski! Bardzo dziękuję za tak błyskawiczną odpowiedź. Poczytam, w razie pytań napiszę - a czy możesz mi Dagmarcia napisać, czy w ogóle macie jakieś regulacje federalne w tym zakresie, czy wszystko zależy od ustawodawstwa poszczególnych stanów?
dagmarcia Napisano 17 Września 2005 Zgłoś Napisano 17 Września 2005 No problem. Mam nadzieje, ze ta stronka Ci pomoze. Jesli chodzi o regulacje federalne - nie mam pojecia, ale stawiam na to, ze sa to przepisy regulowane stanowo...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.