ramonaa Napisano 6 Stycznia 2023 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2023 Czesc, 12 lat temu wyjechalam z USA po przesiedzeniu wizy J1 o 4 lata ( 10 letni zakaz wjazdu); obecnie mieszkam za granica Polski ( 10 lat) mam obywatelstwo innego auropejskiego kraju i polskie. Czy jest szansa zebym ponownie dostala wize do usa? turystyczna lub pracownicza? troche zmienila mi sie sytuacja zyciowa ( skonczylam studia z kierunkiem bardzo ulatwiajacym starnie sie o green card - moim celem wybrania tego kierunku byl powrot do USA ktore po prostu kocham) i zdobylam wymagane 2 lata doswiadczenia w zawodzie Chcialabym najpierw postarac sie o vize turystyczna poniewaz dwojka moich dzieci byla urodzona w USA i ma amerykanski paszport wiec najpierw wycieczka zeby zobaczyly czy im sie podoba a jak tak to staralabym sie o pracownicza Myslicie ze mam jakas szanse na powrot? Cytuj
Roelka v.2 Napisano 6 Stycznia 2023 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2023 Nie bedziesz wiedziala dopoki nie sprobujesz. Chociaz szanse masz zapewne mniejsze w porownaniu do osob ktore nigdy nie przesiedzialy wiz. Cytuj
Anna12 Napisano 16 Lutego 2023 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2023 Na pracownicza masz bardzo duze szanse. Bylismy w tej samej sytuacji i maz juz jest w USA a ja z dzieciakami wylatuje w czerwcu. Mamy wize L1. Czy jestes pewna ze po wizie J1 napewno mialas Bana? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi