mal.agn Napisano 4 Marca Zgłoś Napisano 4 Marca Dzień dobry, mam pytanie. Mam ważną wizę turystyczną do 2026 roku, a paszport ważny do września 2025 (wiza w tym paszporcie). Latem chcę lecieć do USA. Czy mogę lecieć na tej wizie, czy muszę wypełnić wniosek ESTA? I następne pytania: jakie formularze będę musiała wypełnić na/po opuszczeniu samolotu? Dziękuję Cytuj
Roelka v.2 Napisano 4 Marca Zgłoś Napisano 4 Marca Jezeli masz wazna wize B2 to mozesz ja uzywac w celach turystycznych. Nie potrzebujesz ESTA. Na pokładzie samolotu mozesz byc poproszona o wypelnienie deklaracji celnej. (Jesli dalej to obowiazuje) Cytuj
mal.agn Napisano 4 Marca Autor Zgłoś Napisano 4 Marca Bardzo dziękuję za odpowiedź. A czy trzeba mieć obecnie dowody szczepień COVID? Kiedyś wypełniałam dwie deklaracje, jedną celną i jeszcze drugą (białą i niebieską). Czy nadal obowiązują? Cytuj
Roelka v.2 Napisano 4 Marca Zgłoś Napisano 4 Marca As of May 12, 2023, noncitizen nonimmigrant visitors to the U.S. arriving by air or arriving by land or sea no longer need to show proof of being fully vaccinated against COVID-19. As of June 12, 2022, people entering the U.S. no longer need to show proof of a negative COVID-19 test. https://www.usa.gov/covid-international-travel Cytuj
Tirowiec1312 Napisano 4 Marca Zgłoś Napisano 4 Marca 4 hours ago, mal.agn said: Mam ważną wizę turystyczną do 2026 roku, a paszport ważny do września 2025 (wiza w tym paszporcie). Pamiętaj żeby zabrać oba paszporty, stary nieważny który ma wlepkę oraz nowy bez wlepki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi