ronni37 Napisano 14 Sierpnia Zgłoś Napisano 14 Sierpnia a nie może wpłacic na Coinbase USD z konta z US i wypłacić USD na konto walutowe w ING ? co na to Coinbase ? Cytuj
Tirowiec1312 Napisano 14 Sierpnia Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 5 hours ago, ronni37 said: a nie może wpłacic na Coinbase USD z konta z US i wypłacić USD na konto walutowe w ING ? co na to Coinbase ? Mogę się mylić, ale numery kont USD obsługiwanych w coinbase tylko w formacie amerykańskim (ACH się to chyba nazywa,w przeciwieństwie do IBAN). Natomiast co o czym piszesz warto sprawdzić w Krakenie, bo tam może nie być takiego ograniczenia - z autopsji na Krakenie miałem zarówno fiat w postaci USD i EUR ale przelewy robiłem tylko w EUR, więc podejrzewam, że opcja wypłaty USD na rachunek IBAN też może być dostępna (z dokładnością do rezydentury, którą miałem w EU a OP jak się domyślam ma w USA). Cytuj
Sam Rothstein Napisano 14 Sierpnia Zgłoś Napisano 14 Sierpnia tak się składa że mam konto w P&S i w Wise i mozna zrobic przelew ACH z P&S do wise wczesniej lącząc konta w obu bankach a jak masz juz pieniadze na wise to z latwoscia mozesz je przewalutowac w wise lub w revolut i nie musisz placic zadnych prowizji za wysylanie/odbieranie przelewow jest to za darmo - wiem bo wielokrotnie tak robilem Cytuj
Kriejtor Napisano 23 Sierpnia Autor Zgłoś Napisano 23 Sierpnia Już zdążyłem zmienić plan. Po tych wszystkich godzinach kombinowania wychodzi na to że najbardziej opłaca się po prostu wymieniać walutę między kontami w ING, mają kantor bez prowizji a różnica jest bodajże tylko 1 grosz w porównaniu do REVOLUTa i Wise. Także na końcu najprostsze rozwiązanie wychodzi najlepiej. Z tym że po ostatnim krachu na rynku jeszcze sobie poczekam z tym przewalutowaniem bo $ strasznie spadł xD Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi