Diamond Napisano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2004 Na pewno NIE jest to identyfikacja plci, bo mialam juz kilka wiz i w jednych jest jedna*, w innych sa dwie**, a nie przypominam sobie, zebym gdzies w miedzyczasie zmieniala plec Pozdrawiam, D.
Iss Napisano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2004 No ja mam dwie i jestem badrzo ciekawa co to znaczy. Hopuje, ze jak sie ktos dowie to da znac:)
Flame of Udun Napisano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2004 a ile Fiendix masz tych *? przyznaj sie ino szybko? :? ja mam jedna. F
Evrin Napisano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2004 Witam Gwiazdkowiczów, ja mam 2 gwiazdki, moj ch3opak tez... to razem 4 rekord !! mam tez annotation: N1234567(nr.DS) is not subject to section 212(E). Two years roule does not apply czy to znaczy ze nie obowiazuje mnie zasada, ze w ciagu2 lat nie moge skorzystac z podobnego programu ?? Bo w ksiazeczce CENET'u(mojej or.spons.) jest napisane ze nie bede mogla wjechac do Stanow korzystajac z innego programu, poki nie mona 2 lata. czy ktos o tym slyszal ??
Flame of Udun Napisano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2004 :czy to znaczy ze nie obowiazuje mnie zasada, ze w ciagu2 lat nie moge skorzystac z podobnego programu ?? Bo w ksiazeczce CENET'u(mojej or.spons.) jest napisane ze nie bede mogla wjechac do Stanow korzystajac z innego programu, poki nie mona 2 lata. czy ktos o tym slyszal ?? jesli bys miala "two year rule applies" to nie mozesz wjechac na J1/H2B przez kolejne 2 lata.. F
Dukan Napisano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2004 Ilośa gwiazdek pod zdjeciem (a zw3aszcza w wizie turystycznej) oznacza prawdopodobienstwo wykonywania innych czynności i wjazd w innym celu ni? dopuszcza wiza. Tak wiec prawdą jest, ?e jedna gwiazdka upowa?nia s3uzby imigracyjne do tzw. 'secondary inspection'. Dwa lata temu z jedną gwiazdką w wizie turyst. zosta3em wpuszczony bez wymiany s3owa z urzednikiem imigracyjnym. Uwa?am, ?e te gwiazdki są jedynie informacją lub sugestią a na pewno nie obowiązkiem kontroli i przes3uchan wzgledem wje?d?ającego.
Evrin Napisano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2004 "jesli bys miala "two year rule applies" to nie mozesz wjechac na J1/H2B przez kolejne 2 lata.. " dzieki F. !! o to mi w3aśnie chodzi3o
w0jn4 Napisano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2004 Ja jeszcze dodam ze kolezanka majac jedna gwiazdke na J1 nie miala rzadnych problemow z dostaniem sie do usa.
dżanka Napisano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2004 Ilośa gwiazdek pod zdjeciem (a zw3aszcza w wizie turystycznej) oznacza prawdopodobienstwo wykonywania innych czynności i wjazd w innym celu ni? dopuszcza wiza. Tak wiec prawdą jest, ?e jedna gwiazdka upowa?nia s3uzby imigracyjne do tzw. 'secondary inspection'. Dwa lata temu z jedną gwiazdką w wizie turyst. zosta3em wpuszczony bez wymiany s3owa z urzednikiem imigracyjnym. Uwa?am, ?e te gwiazdki są jedynie informacją lub sugestią a na pewno nie obowiązkiem kontroli i przes3uchan wzgledem wje?d?ającego. Czyli im wiecej gwiazdek tym, powiedzmy, lepiej?
woland Napisano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2004 Moge powiedziec jak to wygladalo last year jak z moja dziewczyna jechalismy na J1 na W&T. Ona miala 2*, ja 1*. Kiedy facet sprawdzal moje dokumenty spiewal i dylal sobie na krzesle (autentycznie), nie zadal mi zadnego pytania, zyczyl tylko udanych wakacji. Mojej dziewczynie zadano natomiast pare pytan, ale raczej podstawowych, gdzie jedzie, po co, co chce robic, nic specjalnego. Nie wiem czy mozna jakies wnioski z tego wyciagac, ale widzicie jak bylo. W tym roku tez mam 1*, dziewczyna 2*, zobaczymy czu sytuacja sie powtorzy. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.