agulina Napisano Środa o 08:37 Zgłoś Napisano Środa o 08:37 (edytowane) Witam Panistwa. Moja corka jest obywatelka USA. Tutaj sie urodzila. wziela w kanadzie slub z Obywatelem Kanady. maja dziecko, ktore urodzilo sie w USA. on tu obecnie przebywa na vizie turystycznej, ktora mu sie konczy 30 Marca. On chcialby tu zostac na stale. Nie mam pojecia jak im pomoc. Czy powinien teraz przedluzyc Vise, poniewaz nie wiem jakie skladac papiery. Mielismy cudowna adwokat, ktora znam od lat, ale niestety z powodow rodzinnych, teraz nie jest nam w stanie pomoc. No i zostalismy na przyslowiowym lodzie w ostatniej chwili. Tyle koszmarow slysze ze boje sie isc do adwokata z "ksiazki telefonicznej" Bardzo prosze o rade. Edytowane Środa o 08:42 przez agulina blad Cytuj
Roelka v.2 Napisano Środa o 10:58 Zgłoś Napisano Środa o 10:58 (edytowane) Jak chce zostać na stale to malzonka obywatelka US musi wystapic o AOS dla męża żeby dostał zielona karte i stały legalny pobyt.. https://www.visajourney.com/guides/i130-spouse-inside-usa/ Pomoc mamy ani prawnika nie jest potrzebna. Edytowane Środa o 10:58 przez Roelka v.2 Cytuj
agulina Napisano Środa o 11:41 Autor Zgłoś Napisano Środa o 11:41 Bardzo dziekuje za odpowiedz. Jesli dobrze rozumiem, z tych form wynika ze bedzie musial wrocic do Kanady i z tamtad wypelniac : "If you are already married, and your spouse came to the US on a tourist visa with the intent of immigration and marriage, then he/she should return to his/her home abroad, and the I-130 (or along with an I-129f for a K-3 Visa) should be filed with the relative outside of the U.S. to avoid denial, deportation, or even being banned from re-entry to the US." On tu przyjechal zobaczyc sie z dzieckiem i zona, i w trakcie jego pobytu zaczeli o tym rozmawiac. Czy jest szansa na to aby on mogl tu pozostac i skladac bedac tutaj? i (jesli moze zostac), czy powinien w tym przypadku przedluzyc wize? Cytuj
agulina Napisano Środa o 12:07 Autor Zgłoś Napisano Środa o 12:07 Ohhhhhhh, bardzo, bardzo dziekuje. I jeszcze raz dziekuje za rade. Cytuj
agulina Napisano Środa o 12:22 Autor Zgłoś Napisano Środa o 12:22 czy powinni tez jednoczesniw zlozyc aplikacje o przedluzenie wizy? Troche pozno ja wiem, ale tak wszystko runelo w ostatniej chwili. Cytuj
Roelka v.2 Napisano Środa o 13:57 Zgłoś Napisano Środa o 13:57 Nie... jak wysla pakiet o Adjustment of Status to małżonek otrzyma notice of action co tymczasowo da mu legalny status. Oczywiście nie może pracować ani opuszczać US do otrzymania albo zielonej karty albo work/travel permit jeśli o to też wystąpią. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi