Misiek20 Napisano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2006 Witam wszystkich! Mam pytanie: O jaką wizę powinienem się ubiegać jeżeli chcę podjąć pracę sezonową w Stanach Zjednoczonych ? (chciałbym, aby zakwalifikowali mi tą pracę jako praktykę w Polsce) Dodam tylko, że obecnie jestem na drugim roku studiów. Jakie mam szanse na uzyskanie wizy ? Dziękuję z góry za odpowiedz(i). Pozdrawiam
Hania Napisano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2006 Sezonowa praca dla studentow to chyba tylko work and travel, czyli wiza J1. Jesli chodzi o praktyke to jest internship, ale to od 6 do 18 miesiecy, inne zasady i koszty...Szczegolow poszukaj na forum, czesto o tym bylo.
Misiek20 Napisano 28 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2006 Może inaczej: Mam kogoś w Stanach Zjednoczonych, kto pomógłby mi załatwić pracę na czas pobytu i potrzebuję taką wizę, która umożliwiałaby mi podjęcie tejże pracy. Chodzi tutaj o 3-miesięczny okres wakacji.
tissaya Napisano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2006 nawet jesli kogos masz,to i tak musisz zalatwic taki wyjazd(camp,internship czy work&travel) przez polskie biura. inaczej nie otrzymasz DS'a. pzdr
Misiek20 Napisano 29 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2006 Dzieki za odpowiedzi... Czyli z tego wynika, że lepiej załatwić turystyczną i...popracowac.
tissaya Napisano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2006 na wizie turystycznej nie bedziesz mógł legalnie pracować, wiec nie wiem jak chcesz,zeby uznali CI ta prace, jako praktyki:/ pzdr
Misiek20 Napisano 29 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2006 Dzięki za zainteresowanie tematem. Będe sobie musiał praktyki jakoś w Polsce załatwić, ale do USA i tak chcę pojechać w tym roku. Zobaczymy co z tego wyjdzie i jak będzie z moją wizą. Pozdrawiam
tomekolodziej Napisano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2006 Zrob tak zalatw sobie od pracodawcy umowe o prace. Jak bedziesz mial umowe o prace idz do jakiegos biura zapisz sie na W&T dostaniesz J1 i juzmozesz pracowac 4miesiace legalnie w stanach. A dodatkowo j1 jest zdecydowanie jest latwiej dostac niz B2 ricon
Misiek20 Napisano 29 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2006 A biura oferujące W&T tolerują umowy spisywane przez interesantów z amerykańskim pracodawcą ? Jakie biuro W&T możecie mi polecić? Co się bardziej opłaca ? Jechać i pracować na wizie turystycznej czy też ze spisanym kontraktem iść np. do Almaturu, załatwić program W&T wraz z wizą J-1 ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.