Skocz do zawartości

Wiza - student&praca wakacyjna

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich!

Mam pytanie: O jaką wizę powinienem się ubiegać jeżeli chcę podjąć pracę sezonową w Stanach Zjednoczonych ? (chciałbym, aby zakwalifikowali mi tą pracę jako praktykę w Polsce)

Dodam tylko, że obecnie jestem na drugim roku studiów.

Jakie mam szanse na uzyskanie wizy ?

Dziękuję z góry za odpowiedz(i).

Pozdrawiam

Napisano

Sezonowa praca dla studentow to chyba tylko work and travel, czyli wiza J1. Jesli chodzi o praktyke to jest internship, ale to od 6 do 18 miesiecy, inne zasady i koszty...Szczegolow poszukaj na forum, czesto o tym bylo.

Napisano

Może inaczej: Mam kogoś w Stanach Zjednoczonych, kto pomógłby mi załatwić pracę na czas pobytu i potrzebuję taką wizę, która umożliwiałaby mi podjęcie tejże pracy. Chodzi tutaj o 3-miesięczny okres wakacji.

Napisano

nawet jesli kogos masz,to i tak musisz zalatwic taki wyjazd(camp,internship czy work&travel) przez polskie biura. inaczej nie otrzymasz DS'a.

pzdr

Napisano

na wizie turystycznej nie bedziesz mógł legalnie pracować, wiec nie wiem jak chcesz,zeby uznali CI ta prace, jako praktyki:/

pzdr

Napisano

Dzięki za zainteresowanie tematem.

Będe sobie musiał praktyki jakoś w Polsce załatwić, ale do USA i tak chcę pojechać w tym roku. Zobaczymy co z tego wyjdzie i jak będzie z moją wizą.

Pozdrawiam

Napisano

Zrob tak zalatw sobie od pracodawcy umowe o prace. Jak bedziesz mial umowe o prace idz do jakiegos biura zapisz sie na W&T dostaniesz J1 i juzmozesz pracowac 4miesiace legalnie w stanach.

A dodatkowo j1 jest zdecydowanie jest latwiej dostac niz B2

ricon

Napisano

A biura oferujące W&T tolerują umowy spisywane przez interesantów z amerykańskim pracodawcą ?

Jakie biuro W&T możecie mi polecić?

Co się bardziej opłaca ? Jechać i pracować na wizie turystycznej czy też ze spisanym kontraktem iść np. do Almaturu, załatwić program W&T wraz z wizą J-1 ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...