Skocz do zawartości

3-cie podejscie...

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jak w temacie jest to moje 3-cie podejscie o wize.Za pierwszym razem miala to byc F1,za drugim turystyczna.Doprawdy musze byc niezlym pechowcem :(Gdy staralem sie o studencka bylem po maturze,mialem oplacony kurs ang.po ktorym chcialem studiowac w NY.Papiery mialem od cioci jako mojego sponsora-wszystko legalnie,wyciag z konta,firma,wszystko potwierdzone notarialnie.Uregulowana sluzba wojskowa-kat D- slaby wzrok.Wszystko to bylo na nic poniewaz pan konsul nawet nie wzial do reki tego.Zapytal o rodzicow,wiec szczerze podwiedzialem,ze ojciec zmarl.Zapytal o mame -odpowiedzialem ze aktualnie jest na rencie.Na tym sie skonczyla rozmowa...Uznal pewnie,ze jade do pracy.Za rok postanowilem sprobowac jeszcze raz lecz chcialem poleciec na wakacje.Mialem rowniez dokumenty o zabezpieczeniu finansowym,index-studium medycznego.Byla to czarnoskora pani ,rozmowa dobrze szla,usmiechy itd.bylo milo.Wypytywala o ciocie, o kuzynow,odpowiadalem.Spojrzala w paszport i ujrzala odmowe z zeszlego roku.Mina zrzedla w tym momencie,powiedzialem,ze rok temu chcialem studiowac w usa, a teraz ucze sie w studium medycznym na kierunku terapia zajeciowa.Niebardzo wiedziala co to jest.Cos jeszcze popatrzyla i dostalem odmowe...Teraz w kwietniu moja kuzynka bierze slub,wiec chcialbym poleciec.Jest on w kwietniu,zobaczymy czy sie uda.Na rozmowe wybieram sie w polowie lutego i jestem pelen obaw jak sie zakonczy wyprawa do Warszawy.Najbardziej boje sie ,ze nie bedzie wazne to,ze mam dyplom w czerwcu i musze wrocic do kraju,tylko,ze mam 2 odmowy.Do 3 razy sztuka jak brzmi przyslowie...

Napisano

Rozumiem ze jedziesz po turystyczna, trudno cos tu doradzic, ja zycze Tobie szczescia, glowa do gory, moze sie uda. Pamietaj o rozsadnych odstepach w ubieganiu sie o wize po odmowie. Jestem takze ciekaw jak masz powod tak naprawde, co bedziesz mowil? Dlaczego nie sprobujesz o j1 skoro studiujesz? Ja bylem niedawno po turystyczna w Krakowie tez powidzialem ze ojciec nie zyje a matka na emeryturze i jakos nie zrobiono problemu, no ale za soba mam dwa pobyty na J1 wlasnie

Napisano

Nie dziękuję aby nie zapeszyć;).Nie studiuję tylko ucze się w studium medycznym,mam dyplom w czerwcu.Starałem się w czerwcu w zeszłym roku o wizę.Miałeś inną sytuację ode mnie,byłeś na J1 2 razy,to wiele zmienia.Licze na to,że nie bedą miały znaczenia dwie poprzednie odmowy.Zobaczymy co los przyniesie...

Napisano

Jedziesz do Warszawy po wize?

Dzis bylem i przez prawie dwie godziny nie wiedzilaem zeby ktos odszedl z paszportem, szczegolnie mila jest pani w okolarach ktora dzis przyjmowala na 5 stanowisku.

Byzlem u nie po J1 i bylem moze minutke i wize mam.

ricon

Napisano

No to gratuluje Ci szczerze.Wiesz jak ktoś ma pecha to sie sie o liść przewróci...jak jechałem 2 lata temu po F1,miało być wszystko ok.Mówili,że papiery idealne,sponosr itd.lecz powiedziałem prawdę,że mama na rencie a ojciec nie żyje i była klapa.Wystarczyło skłamać,że mama np.dentystka,ojciec też coś i było by prosto.Nie zawsze opłaca się mówić prawdę.Może się tym razem uda..do 3 razy sztuka...:D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...