iwcia24j Napisano 2 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2006 Opiekuję się moim 78-letnim wujkiem, obywatelem USA.Wujek chciałby wyjechać na miesiąc do Stanów, jednak obawia się, że sam nie poradzi sobie w czasie podrózy i pobytu tam. Chciałbym zapytac, czy ja mógłbym się starać o wizę jako opiekun na podróż i okres pobytu wujka w USA. Nadmieniam, że ja również mam złożoną petycję o wizę imigracyjną i planuję wyjechać na pobyt stały, wówczas gdy otrzymam legalny pobyt. Teraz chciałbym tylko wyjechać jako opiekun i przy okazji mógłbym zobaczyć jak żyją Amerykanie. Nie planuję zostac teraz w Stanach, gdyż w Polsce mam zone i syna.Zona ma zielona karte, a syn obywatelstwo.Zona rowniez nie zamierza wyjechac gdyz studiuje w Polsce. Mam prace, samochod.Czy wujek mógłby być obecny przy rozmowie z konsulem o uzyskanie wizy.Nadmieniam ,ze juz raz probowalem o wize turystyczna i dostalem odmowe. Bardzo proszę o odpowiedź. Co mam przedstawic konsulowi zeby uwierzył,ze mam czyste intencje.
izza Napisano 2 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2006 niestety jak jest zlozona na Ciebie petycja to nie masz zadnych szans na to zeby dostac wize turystyczna. Jedno wyklucza drugie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.