quba Napisano 28 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2006 Chciałem zabrac ze soba kuzyna na worka. Pytanie takie czy ktos pojechal bedac w szkole policealnej (wpisana do rejestru,maja indeks,legitymacja ucznia,status ucznia ,2 letnia ) . Kolezanka z BTC w sumie stwierdzila ze to ryzyko no i ze w ambasadzie roznie moze byc (wiadomo nawet jak wszystko jest wporzadku mozna miec odmowe). Ktos slyszal o takiej sytuacji. Dzieki.
Bozka Napisano 28 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2006 jezeli jest po pierwszym roku nie powinno byc problemow. Ewentualne problemy moga robic niektore biura, ale wtedy poprostu zmien biuro. Znam osoby (nawet na tym forum) ktore bedac w szkole policealnej pojechaly na worka.
tissaya Napisano 28 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2006 majac legitymacje, indeks oraz ukonczony pierwszy semestr nie ma zadnego problemu z uzyskaniem wizy j1. jesli biura twierdzą inaczej, ..to jak wspomniala Bozka- zmienic biuro :-)
Maxim Napisano 1 Marca 2006 Zgłoś Napisano 1 Marca 2006 Dla pracownika konsulatu to że masz indeks znaczy że jestes studentem. Przypadki wpisywania sobie zaliczeń przez samych studentów nie należą do żadkości. Albo ludzie z 5 roku z nowym czystym indeksem gdzie wpisany był tylko ostatni semestr uchodzili za 1 rocznych Czy ty nie masz większych zmartwień :D:D
Przemas Napisano 1 Marca 2006 Zgłoś Napisano 1 Marca 2006 ja znalem taki przyapdek kotry opwiedzial mi wtaamtym roku kolega za jakoni mieli z biura rozmowe u konsula to na 100 osób nie doatlo 2 a jedna z nich byla na studium w sumie to nawet nie ma co porownywac studiown do studium bo to calkiem dwie rozne reczy!!!!, ale na pocieszenie opiwiem ze wtych 100 osobach byly ponoc dwie osoby na studium i jedna znich dostala wize a drugia nie ( humor konusla trdycjnie) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.