rafciu Napisano 3 Marca 2006 Zgłoś Napisano 3 Marca 2006 witam. jestem kompletnie zielony jesli chodzi o kwestie wizowe. Sytuacja sie przedstawia tak: jestem studentem zaocznym i mam znajomego w USA ktory ma swoja firme i mowi ze jesli chce to bedzie mial dla mnie prace zalatwi wszystkie papiery ktore mi sa potrzebne do wizy i w ogole zebym przyjezdzal, wiec z pracodawca i zatrudnieniem nie bedzie problemow. Problem polega na tym ze nie wiem o jaka wize w moim przypadku sie starac czy lepiej by bylo jakas studencka czy pracownicza? przy jakiej jest wieksze prawdopodobienstwo otrzymania? chcialbym wyjechac w czerwcu i pasowalo by juz cos zaczac zalatwiac, z tym ze nie wiem czy nie uciekaja mi jakies terminy co do wiz, czy ten czas mi wystarczy... chce wyjechac na 3-5 miesiecy bo potem na studia wracam... prowadze tez teraz dzialalnosc gospodarcza i bede ja na okres wyjazdu zawiezszal, czy ewentualne zobowiazania wynikajace z dzialalnosci beda jakas przeszkoda (np terminowo splacana pozyczka)? Bardzo bym prosil o podpowiedz, bardzo mi na tym zalezy zeby nie popelnic jakiegos bledu... pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.