moneeca Napisano 5 Marca 2006 Zgłoś Napisano 5 Marca 2006 W aplikacji zaznaczyłam, że jestem undergraduate i tak też mam na DS-2019. Jestem studentką III roku studiów magisterskich i prawdę mówiąc nie wiedziałam, że podlegam pod graduate. Czy to może być jakiś problem w ambasadzie? :shock:
carlos Napisano 5 Marca 2006 Zgłoś Napisano 5 Marca 2006 Ja w swoim DS mam undergraduate - jestem na 2 roku studiow inzynierskich. Jaka jest dokladnie roznica miedzy undergraduate a graduate?
tissaya Napisano 5 Marca 2006 Zgłoś Napisano 5 Marca 2006 studenci studiów dziennych 5cioletnich są undergraduate. studenci licencjackich konczacy 3 rok to graduate .:]
Smieszka Napisano 5 Marca 2006 Zgłoś Napisano 5 Marca 2006 to nie tak: undergraduate: studenci nie dysponujacy dyplomem Bachelora albo jego odpowiednikiem (czyli polskim magistrem). W stanach studia undergraduate trwaja min 4 lata i sa bardzo zblizone do polskich magisterskich. Graduate: w polsce to bylby odpowiednik studiow podyplomowych (slynny MBA to wlasnie graduate). Tak wiec praktycznie wszyscy wyjezdzajacy na J1 to undergraduate. Agnieszka
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.