NIUNIAMARIO Napisano 5 Lipca 2004 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2004 JEST GDZIEŚ W NECIE STRONA Z PODANYMI MINIMALNYMI STAWKAMI PLAC W STANACH USA ZA GODZINE? JAK TO NP WYGLADA W COLORADO,IOWA,FLORIDA? :roll:
Evrin Napisano 8 Lipca 2004 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2004 o ile mnie pamiec nie myli to minimalna stawka to 5.15$/h tyle maja przewaznie kelnerzy i busserzy. W pizzeriach, fast foodach i barach z kanapkami placa ok 6.50$/h. oczywiscie od tego trzeba odjac podatki. za opieke nad dziecmi - od 9$/h (praca na czarno) housekeeping - od 12$/h (praca na czarno) valet(parkowanie aut przy hotelach) - od 7$/h +tipy Wszystko j.w. dotyczy stanu Michigan. pozdrawiam
hubma Napisano 8 Lipca 2004 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2004 5.15 to jest urzedowa minimalna placa dla tych co nie maja napiwków, z napiwkami to jest cos ok 2-3 $, juz nie pamietam. U mnie w pracy wisa3a na ścianie du?a plansza z wszytkimi placami...
Evrin Napisano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2004 http://www.dol.gov/esa/programs/whd/state/tipped.htm
NIUNIAMARIO Napisano 2 Sierpnia 2004 Autor Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2004 DZIEKI,DZIEKI ZA LINK(MIMO ZE NIE ZNALAZLAM FLORYDY :roll: ) POZDRAWIAM
DFW Napisano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2004 Na dole strony pod tabelka masz informacje: The following seven states, not included in table, do not have State minimum wage laws: Alabama, Arizona, Florida, Louisiana, Mississippi, South Carolina, and Tennessee. Also not included is Georgia, which exempts tipped employees from its law. Pozdrowka
NIUNIAMARIO Napisano 3 Sierpnia 2004 Autor Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2004 DZIEKUJE,GAPA ZE MNIE :oops: A WCIAZ "NAS" UCZY W "SZKÓLCE|" ZE MY! PRZEDE WSZYSTKIM POWINNISMY CZYTAC OD A-Z (lawyer)
nadia Napisano 11 Listopada 2004 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2004 A to inny jeszcze adres: http://www.eridlc.com/hr-laws/index.cfm?fu...ages&country=us dokladne wejscie na tabelke z danymi! Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.