iwonaaw Napisano 25 Marca 2006 Zgłoś Napisano 25 Marca 2006 Syn 1 sierpnia 2006 kończy 18 lat chce 2 sierpnia stawić się na rozmowę z konsulem w sprawie wizy tur. czy potrzebny jest dowód, którego nie zdązy wyrobić czy wystarczy jakieś zaświadczenie z urzędu o ukończeniu 18 lat. Syn jest jeszcz uczniem liceum. Chce wyjechać na miesiąc do Stanów.
monroe Napisano 25 Marca 2006 Zgłoś Napisano 25 Marca 2006 Syn 1 sierpnia 2006 kończy 18 lat chce 2 sierpnia stawić się na rozmowę z konsulem w sprawie wizy tur. czy potrzebny jest dowód, którego nie zdązy wyrobić czy wystarczy jakieś zaświadczenie z urzędu o ukończeniu 18 lat. Syn jest jeszcz uczniem liceum. Chce wyjechać na miesiąc do Stanów. Ja nigdy w konsulacie dowodu nie pokazywałem. Tylko paszport. A w paszporcie jest data urodzenia, więc nie ma żadnego problemu. Powodzenia
iwonaaw Napisano 25 Marca 2006 Autor Zgłoś Napisano 25 Marca 2006 Dzięki wielkie monroe. Mam nadzieję że sobie poradzi w ambasadzie
iwonaaw Napisano 25 Marca 2006 Autor Zgłoś Napisano 25 Marca 2006 Co mam wpisać w kwestionariuszu DS-156 w rubryce PESEL jak nie mam tego dowodu osobistego
monroe Napisano 25 Marca 2006 Zgłoś Napisano 25 Marca 2006 Co mam wpisać w kwestionariuszu DS-156 w rubryce PESEL jak nie mam tego dowodu osobistego nie znasz numeru identyfikacyjnego swojego syna nadanego mu zaraz po tym jak go urodziłaś?
Lukrecja Napisano 26 Marca 2006 Zgłoś Napisano 26 Marca 2006 O pesel można poprosić w każdym Urzędzie Miasta. Jest on nadawany w chwili urodzenia. I bez problemu wydają ten numer osobom nie pełnoletnim.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.