Lakier21 Napisano 29 Lipca 2004 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2004 S3yszeliście na pewno to nie jest taki stary ani tez nowy temat ale jedno wiem ze jesli g3ówny konsul w warszawie zostanie zmieniony to prawdopodobnie zdejma nam procedury wiz turystycznych podobno nowy konsul jest ca3kiem nami zainteresowany a najwazniejsze to to ze lubi POLSKE I NAS POLAKOW wiec moze bedzie dobrze.!!!!!!!!
rusalka Napisano 29 Lipca 2004 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2004 nie znam sie na tym zbytnio, ale nie wydaje mi sie zeby sprawa byla tak prosta, ze zmienia konsula i znikna wizy
Lakier21 Napisano 30 Lipca 2004 Autor Zgłoś Napisano 30 Lipca 2004 S3uchajcie zmiana Konsula jest na koniec roku, ale wiem ze sprawa nie bedzie taka prosta jak sie wydaje, moim zdaniem jeszcze z rok lub moze i wiecej bedzie trzeba poczekaa, ale przynajmiej cos sie zaczelo dziac !
Doctor Napisano 30 Lipca 2004 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2004 Nie sądze ?eby konsul by3 w stanie zmienia coś w tej sprawie - przeczytajcie atryku3 "Wizyta na szczeblu" nieco o tym jest napisane. Osobiście jestem przeciwnikiem zniesiania wiz turystycznaych. Niech przyk3adem bedize to co sie sta3o w Anglii po 1 maja. Dziesiątki tysiecy Polaków wyjecha3o w poszukiwaniu pracy i zdecydowana wiekszośa z nich poczu3a sie oszukana-dlaczego bo brak kwalifikacji, znajomości jezyka uniemo?liwia im znalezienie pracy. Tak samo, a nawet gorzej (bo wyjazd do US to jednak dro?sza sprawa) by3aby po zniesieniu wizy b2. Kto ma kwalifikacje, i zna jezyk wyjedzie do stanów na wizie która zezwala na prace, a sprawa wyjazdów turystycznych... Nadal uwa?am, ?e ponad 90% tych któzy nie otrzymali wizy b2 mia3o zamiar tam pracowaa. Zamiast sie burzya i krzyczea ?e USA jest takie niedobre, bo my walczymy w Iraku, a oni nie znoszą wiz. Pomyslcie w jaki sposób walczya z nielegalnymi imigrantami w US !
Lakier21 Napisano 30 Lipca 2004 Autor Zgłoś Napisano 30 Lipca 2004 Tak czy siak jestesmy EUROPEJCZYKAMI czyli weszlismy do UNI EUROPEJSKIEJ i kiedys zniesienie wiz nastapi,czy ktos jest za tym czy nie powodzenia zycze. !
golem Napisano 31 Lipca 2004 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2004 Tak oczywiscie ze nastapi gdy bezrobocie w polsce bedzie zblizone do unijnego 5-8% CZYLI ZA JAKIES 30 LAT
Flame of Udun Napisano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2004 Konsul (Kirby) skonczyl pracowac 1 Lipca. Jego nastepca (jakas babka) juz tu jest. Nic sie nie zmieni w polityce wizowej - na 100%. F
w0jn4 Napisano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2004 Zmiana konsula napewno nic nie zmieni bo to co on robi w polsce zalezy od ludzi z usa. To oni dyktuja warunki a nie ambasada w warszawie. Ale fajnie by bylo
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.