Skocz do zawartości

Szybkie pytanie o podatek :)

Spider22

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zapłaciłem ok 900$ podatku zarobiłem w usa ok 7500$ J-1 W&T chciałem uzyskać zwrot z firmy taxback a oni mi przysłali że moge odzyskać tylko 330$ a kolega mówi że jako posiadacz wizy J-1 i nie zarobiłem więcej niz 10000$ przysługuje mi zwrot 100% jak to z tym jest prosze o odpowiedz dziękuje

Napisano

To zeby bylo dokladnie i zupelnie odpowiadalo na pytanie to samo BTC przyznaje sie ze wielu ich klientow w tamtym roku nie dostalo calego zwrotu..

dlatego maja dwie opcje albo tylko zwrot z kwoty wolnej od podatku, albo calosc...zastanawia mnie czemu to rozdzielaja, czyzby byly jakies kary, czy co za to ze czlowiek stara sie o zwrot calosci, bo nie wiem.

a tu LINK do strony BTC z tym

Oczywiscie jest tam tez ewidenty blad, bo kwota wolna to 3200, a nie 3500...

Napisano

raczej nie bo w zeszlym roku tak jak i w tym zarobilem okolo :D 10 tys i zaznaczalem caly podatek -za pierwszym razem dostaelm caly zwrot zobaczymy czy w tym roku tez -chyba nie pojde za kraty hehe

Napisano

Kary w tym sensie ze powolywanie sie po wyjezdzie WAT przy rozliczeniu na owa konwencje i jej punkt 18.3 to naciaganie przepisow :D

Chodzilo mi o to czy IRS jezleli odzruci takie tlumaczenie to czy nie naklada jakiejs kary...

Coz za kilka dni wysylam swoje rozliczenie, zobaczymy :clever:

Napisano

Tylko że już nie mam W-2 w tym problem jak myślicie co robić grozi za to jakaś kara np zakaz wjazdu do US albo brak zwrotu podatku?

Na stronie BTC pisze tylko że jajwyżej skorygują?

Napisano

Wlasnie sam sie zastanawiam co sie stanie jaki IRS zaneguje powolanie sie na konwencje.

Zapewne dokonuja korekty do standardowego rozliczenia, opartego na kwocie wolnej, ale czy potracaja sobie cos jeszcze wtedy?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...