guru85 Napisano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2006 witam, mam maly problem, mianowicie jade na W&T w tym roku, ale nie moge wziąć ze soba swojego dowodu osobistego (dluga historia ) czy on sie do czegokolwiek przydaje w USA? akceptuja go? czy moge z samym paszportem zyc? dzieki za odp
tissaya Napisano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2006 dowod osobisty jest raczej zbędny, paszport i prawo jazdy sa niezbedne:)
karla Napisano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2006 ewentualnie moze sie przydac przy zakupie alkoholu czy papierosów ale w tym wypadku mozna go zastapic paszportem
aggga Napisano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2006 warto wyrobić sobie kartę ISCC dzieki której masz ubezpieczenie, jakieś zniżki w parkach rozrywki ale mnie najbardziej przydawało sie zamiast dokumentu tożsamości w sklepach z alkocholem i klubach. Bałam się zabierać ze sobą paszport. Nigdy nie miałam sytuacji , że nie sprzedano mi trunków albo nie wpuszczono do klubu nie uznając tej karty.
unknown _girl Napisano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2006 warto wyrobić sobie kartę ISCC dzieki której masz ubezpieczenie, jakieś zniżki w parkach rozrywki ale mnie najbardziej przydawało sie zamiast dokumentu tożsamości w sklepach z alkocholem i klubach. Bałam się zabierać ze sobą paszport. Nigdy nie miałam sytuacji , że nie sprzedano mi trunków albo nie wpuszczono do klubu nie uznając tej karty. to dobrze ze ci sie przydala bo w moim przypadku oprocz ubezpieczenia byla kompletnie bezuzyteczna. nigdzie jej nie respektowano, w zadnym klubie!!! alkoholu w sklepie nie kupowalam wiec nie wiem czy tam by przeszlo ale raczej nie bardzo. tam gdzie bylam nawet nasz dowod nic nie dawal, tylko paszport albo amerykanskie prawko. jak widac wszystko zalezy od stanu i miasta . pozdro!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.