Skocz do zawartości

rozmowa w ambaszdzie - komorka, plecak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam wszystkich :) rozmowa w sprawie j1 zbliza sie wielkimi krokami, wiec mam do Was pytanko :) gdziesz czytalem ze na teren ambasady nie mozna wnosic zadnej elektroniki plecaka.. to prawda? jestem z iinego miasta, bez plecaka moze jakos sie obejde, ale be komorki.. wiecie, jak bez reki ;) jezeli przed wejsciem do ambasady wylacze komorke i schowam gdzies gleboko w kieszeni, gapna sie? ;) ew moze wziasc plecak, i potem plecak i koma zostawic gdzies u straznikow np.. :) przejdzie to? cos jeszcze wziasc oprocz legitymki, dowodu, indeksu i dobrego humoru? :) dzieki za odp

• Odpowiedzi 22
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Witam.

Dla osob starajacych sie o wize J1 nie ma przechowalni bagazu. Ja mialem w ambasadzie ze soba plecak i nei bylo problemu, komorke musialem zostawic poza ambasada. Po wejsciu do ambasady przechodzi sie przez bramke do wykrywania metalu a plecak jest przeswietlany.

Pozdrawiam

Napisano

tak jak carlos napisal dla osob starajacych sie o J1 nie ma zadnego pomieszczenia, gdzie mozna cos zostawic i odebrac po rozmowie z konsulem. nikt z telefonem i inna elektronika nie wejdzie. mozna zawsze zapytac kogos z biura podrozy tuz przy ambasadzie, oni czesto sie godza aby cos przechowac za oplata, o ile sie nie myle 5zl. zawsze mozna oddac do przechowywalni bagazu na dworcu pkp w wawie. to zawsze jakies wyjscie. oni tez biora 5 zl (za dobe) albo zostawic cos w skrytce na dworcu. oplata 2-3zl. na regulaminie skrytki na pkp jest napisane ze zabronione jest zostawiania elektoronicznych przedmiotow ale widzialam jak duzo ludzi i tak zostawialo. z plecakiem w ambasadzie nie ma problemu. przeswietla go i jak bedzie ok to oddadza po przeswietleniu. :)

pozdro!

Napisano

Można poprosić ciecia stróżującego w pobliskim parku o przechowanie plecaka (komórki) w swojej kanciapie. Grzecznie poprosiłem strażnika i za 5 zł nawet mi potwierdzenie wypisał, że zostawiłem u niego plecak :)

Napisano

Wszystko zależy gdzie masz rozmowę. W Wawie czy w Krakowie. Podobno w Wawie można gdzieś to zostawić natomiast w Krakowie nie masz najmniejszych szans. Na przemycenie czegoś tez nie licz bo dokładnie sprawdzają. Mnie mimoz że nic nie miałem to po przejściu przez bramkę wzieli dodatkowo na boczek i dokładnie przeszukali wykrywaczem

Napisano
Wszystko zależy gdzie masz rozmowę. W Wawie czy w Krakowie. Podobno w Wawie można gdzieś to zostawić  

oficjalniego,bezpiecznego miejsca nie ma w W-wie.

Ludzie.......nawet jeden dzień nie wytrzymacie bez komórki???????????

Uważam , że sama rozmowa to formalność ale zawsze stresuje, po co sobie psuć dodatkowo nerwy gdzie zostawić telefon!!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...