Skocz do zawartości

co z umowami i ds`ami z ema???? ilez mozna czekac??!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hej, czy ktokolwiek z emakopolu kto jedzie na w&t do harrasow dostal juz do podpisania umowe o prace i dsa???? jest polowa kwietnia a tu niz zonk??!!! z innych biur ludzie juz dawno byli w ambasadzie a ja kurna nie mam nawet jeszcze dsa!! to skandal, przynajmniej moim zdaniem. bo nie mam zamiaru sie dowadywac w czerwcu ze mam bilet przebukowac na inny termin!! cos tu nie gra, nieprawdaz?!

Napisano

Nie jestem pewien ale najpierw trzeba zlozyc wnioski wizowe, a DS-a dostaje sie dopiero potem. No chyba ze ty juz zlozyles to mozesz sie denerwowac.

Napisano

najpierw dostajesz DS a pozniej wypelniasz wnioski wizowe i masz wizyte w ambasadzie. nie wiem wojtazzz ile czekasz ale wiem ze na DSke mozna czekac nawet do 8 tygodni. choc to jest chyba maximum czasu. nic ci nie pozostaje jak naciskac biuro z ktorego jedziesz aby tez dzialali w tej sprawie.

pozdro! :)

Napisano

Zobacz sobie na wpisy na tym forum z zeszłego roku w tym okresie. Jeżeli w zeszłym roku mieli też tak puźno Ds-y to pewnie tez będziecie miec takpuźno i wszystko jest ok.

Napisano

nie przejmuj sie , czasem zdażają się zle wypełnione DS-y i trzeba je odsyłać i czekać na następne, ale mam nadzieję ze cię to nie spotka. Ja rok temu tez sie strasznie denerwowałam gdyż bardzo długo czekałam na DS. Wizytę w ambasadzie miałam 6.06 a wylatywałam 10.06 a mój znajomy był 08.06 i też wylatywał 10.06. Wiem co to znaczy czekać na DSa mjąc bilet w ręku. Ale wsystko bedzie dobrze.

Napisano

ja już mam DS'y, intrukcje i wnioski wizowe...BA...mam je już od zeszłego poniedziałku.

Wojtek, nie pękaj...pewnie po świetach dostanisz i Ty...głowa do góry i nie pękaj...

słuchaj...to też zależy nie od działania buira, tylko od osobnych przedstawicielstw...

moje przedstawicielstwo w mieście X działa jak na standardy emakopolu bardzo sprawnie...za żadym razem jak czytam kolejny wątek że cośjest nie tak, że ktoś nie dostał czegoś...to za uśiadamiam sobie że to o czym piszecie ja mam już za sobą...i tak jest i w tym przypadku.

skoro w innych miastach emako działa sprawnie, a w Twoim [beeep]ie sie ze wszystkim...to znaczy że nie firma daje [beeep] tylko poszczególny oddział

oczywiście przez jeden oddział firma wypada niekorzystnie...ale nie ma sie co temu dziswić...powinni robić wszystko by we wszystkich miastach standart był równy...

swoją droga...zachowaj spokój...a wszystko będzie wporządku...oczywiście, możesz sie do nich przejść i powiedzieć co o tym myśłisz...powiedzieć że w innymch miastach(w tej samej firmie)ludzie już mają wszystko pozałatwiane :)

Napisano

cieszcie sie... wy przynajmniej macie pracodawce, ja nawet tego jeszcze nie mam a bilety juz mamy zarezerwowane na 2 czerwca ... dalej czekam na odpowiedz z nuggeta, a jesli to nie wypali to jeszcze bedzie ladna jazda z czekaniem na rozmowe telefoniczna z Silver Legacy ... ja nie wiem jak ja sie z tym wyrobie ... fajnie, co nie ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...