Skocz do zawartości

ankieta-napiwki:)

bah_a

ankieta-dzienne napiwki:)  

3 użytkowników zagłosowało

1. 1.

• 50-100
      2
    • 100-150
      1
    • 150-180
      0
    • powyzej
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ile mozna wyciagnac z napiwkow? w te wakacje bede pracowac w mexykanskiej restauracji jako kelnerka i mam stawke 2,13 za godzine, nie jest to jakas ekskluzywna restauracja i zastanawiam sie ile mnie wiecej kasy zostawiaja goscie...?

Napisano

Jest roznie ... zalezy jacy goscie trafia Ci sie duze zamowienie dostaniesz duzy napiwek.. jesli beda zadowoleni :)...jesli bardzo sie spodobasz gosciom, polubia Twoja obsluge dadza Ci wiecej... ogolnie to jakos dostawalem 15-25% od zamowienia... duzo zalezy ile bedziesz miala stolikow w twoim sektorze...i jak hosci beda rozprowadzali gosci(najczesciej rozpoowadzja po rowno dla wszystkich kelnerow ale ;)...)... zalezy czy jestesc na pierwszej czy drugiej zmianie kiedy jest wiecej gosci... a jak przyjdzie duuuza rodzinka na obiadek(zdarza sie czasami w weekendy) to roboty od cholery ,latwo sie pomylic .. ale najczesciej sa wyrozumiali i pozniej czeka Cie sporawy napiwek :)...

Pozdrawiam !!

Napisano

mam nadzieje ze bedzie dobrze:) w ogole jak to jest z obsluga kasy? chyba jest tam jakis training...?btw dostawales napiwki raczej w cashu czy na karcie?

Napisano

2,13 bywa czesto, mysle ze powinnas do 10 conajmniej dobic, jak nie wiecej

trening napewno bedziesz miala

pewnie bedzie tak, ze bedziesz za inna serverka chodzic i sie uczyc wszystkiego (obslugi kasy, co gdzie jest, itp) i nie bedziesz dostawala napiwkow

a napiwki najczesciej zostawiaja na stole, pozniej idac obsluzyc kolejnych gosci sobie zabierasz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...