Skocz do zawartości

Przewozenie lekow...czy sa z tym problemy???

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy ktos w Was mial problem z przewiezieniem regularnie stosowanych lekow?? (to pytanko glownie do kobiet) :)

Czy trzeba spelniac jakies szczegolne kryteria? Czy nie bedzie problemu, jesli moj formularz medyczny nie zawiera danych o stosowanych przeze mnie lekach?

Pozdrawiam

Napisano
ogolnie można powiedzieć :

-przewoź orginalnie zapakowane  

-nie w bagażu podręcznym !

nieprawda kolego. leki jak najbardziej mozna brac ze soba i przewozic w bagazu podrecznym. nawet zalecane wkladanie do bagazu podrecznego na wszelki wypadek gdyby walizki sie gdzies zapodzialy.

pozdro! :)

Napisano
-nie w bagażu podręcznym !

Czemu nie?? pytam z czystej ciekawości

Ja przewoziłam leki (w walizce) i niemiałam zadnych problemów (zapas na 6 miesięcy). nieposiadałam zadnych dodatkowych recept. Spotkałam chłopaka z rumuni który studiował medycynę i miał przy sobie morfinę ale to chyba skrajny przypadek głupoty a jednocześnie fart , ze nie sprawdzili mu walizki.

Napisano

ale leki mozna miec. nawet jak ci przetrzepia plecak to ok bo leki mozna przewozic. no oczywiscie na jakies specyficzne (np . zawierajace sterydy czy cos tam) trzeba miec zaswiadczenie lekarskie aby bylo ok.

pozdro! :)

Napisano

to weź butle lekow bez opisu po ang , a np po rosyjsku czy bułgarsku otworz ja i traw na trzepanie plecaka to zobaczysz co się będzie dziać :)

Raz widziałem takiego "goscia" co sobie zaplanował przewoz " lekow" - oczywiscie porad udzielał mu rownie mądry koleżka , kolo ledwo co nie zemdlał jak go zabierali do pokoiku :)

Napisano
to weź butle lekow bez opisu po ang , a np po rosyjsku czy bułgarsku otworz ja i traw na trzepanie plecaka to zobaczysz co się będzie dziać :)

Raz widziałem takiego "goscia" co sobie zaplanował przewoz " lekow" - oczywiscie porad udzielał mu rownie mądry koleżka , kolo ledwo co nie zemdlał jak go zabierali do pokoiku :)

a wiesz co sie dzieje w takim pokoiku? sprawdzaja kazdy lek po kolei. nawet te ktore nie maja napisow po angielsku, choc nie sadze ze duzo lekow takich jest, choc napewno sa. kontaktuja sie z ludzmi ktorzy moga im pomoc w rozpoznaniu i zdefiniowaniu sprawdzanych przez nich lekow. jesli wszytkie okaza sie ok to wypuszczaja przesluchiwanego ze swojego pokoiku wraz z lekami i wpuszczaja do usa.

ja nie mowie ze wolno wwozic jakies podejrzane leki, tylko normalne, codziennego uzytku. a takie nietrudno sprawdzic nawet przez amerykanow.

a tak przy okazji, nie wiem jak ty ale normalni ludzie nie wkladaja lekow do jakis butelek, sloiczkow czy "butli" tylko przewoza w orginalnych opakowaniach.

pozdro! ;)

Napisano
a wiesz co sie dzieje w takim pokoiku? sprawdzaja kazdy lek po kolei. nawet te ktore nie maja napisow po angielsku, choc nie sadze ze duzo lekow takich jest, choc napewno sa. kontaktuja sie z ludzmi ktorzy moga im pomoc w rozpoznaniu i zdefiniowaniu sprawdzanych przez nich lekow. jesli wszytkie okaza sie ok to wypuszczaja przesluchiwanego ze swojego pokoiku wraz z lekami i wpuszczaja do usa.  

dziewczyno myślisz że oni się martwią jednym kowalskim looooool dla celnika -zwlaszcza amerykanskiego- problemowa sytauacja zawsze bedzie roztrzygana na korzyść strony USA i w większości przypadkow w najkrotrzym możliwym czasie

a tak przy okazji, nie wiem jak ty ale normalni ludzie nie wkladaja lekow do jakis butelek, sloiczkow czy "butli" tylko przewoza w orginalnych opakowaniach.

pisząc butla miałem namyśli buteleczka - lepiej ? jeśłi nie wiesz o co chodzi hmm w Polsce są sprzedawane np. kompleksy witamin ,w kilku innych krajach gdzie byłem, do takich "butli" pakowane są różne leki , także te na zamówienie

leki codziennego uzytku łatwo znaleść w zwykłych sożywczakach lub w marketach - to po co je wozić ? działają tak samo tylko trzeba się kogoś spytać { na forum rownierz} co jest na co ..

nie chciałem nikogo zdenerwować tylko doradzić............

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...