Skocz do zawartości

Programista PHP poszukiwany (NJ,NY)

Loki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wiem, ze jest dzial z ogloszeniami o prace, ale one dotycza W&T, a nie zatrudnienia kogos kto jest juz w USA i nie jest wazny jego status. Wiem, ze duzo informatykow po studiach z wiedza i doswiaczeniem zasuwa teraz na "kontaktorce", moze komus to ogloszenie pomoze w znalezieniu pracy zgodnej z wyksztalceniem, wiec jesli to mozliwe prosze o nieusuwanie go.

Firma All Granite And Marble Corp. poszukuje pracownika z Polski na pelny etat do pracy w siedzibie firmy (polnocne NJ, USA). Oferujemy wszelka pomoc w znalezieniu mieszkania, dojezdzie do pracy itp.

Stanowisko: Programista, WebDeveloper

Kwalifikacje:

- Wykształcenie kierunkowe informatyczne

- Doswiadczenie w projektowaniu baz danych (PostgreSQL, mySQL)

- Doskonala (!!!) znajomość jezyka PHP

- Znajomosc programowania obiektowego

- Praktyczna znajomość budowy serwisów internetowych z wykorzystaniem: XML, HTML, CSS, JavaScript

- Doświadczenie w tworzeniu serwisów działających pod dużym obciążeniem (optymalizacja baz danych i kodu PHP)

- Znajomosc jezyka angielskiego w stopniu minimum komunikatywnym

- Mile widziana znajomosc systemu szablonow SMARTY

Zgloszenia powinno zawierac:

- opis kompetencji, doswiadczen z przedstawionego powyzej zakresu

wraz z opisem dotychczas wykonanych projektow.

- oczekiwania finansowe

Prosze o przesyłanie zgloszenia na adres:recruiting@allgraniteandmarble.com

Zastrzegamy sobie prawo do skontaktowania sie tylko z wybranymi

osobami.

Napisano

Fajna robota kurcze...:)

To moze masz jeszcze zajecie dla grafika komputerowego?

Projektowanie www /layoutow/

Projektowanie ulotek reklamowch, okladek /ksiazki, cd, dvd/

Loga

Retusz fotek /od usowania pryszczy, po cos podchodzace pod "art"

Tak na powaznie? Jaki status maja ludzie wykonujacy taka robote w usa?

Czy rynek dla nich jest juz zapelniony, czy jest zapotrzebowanie?

Pytam z ciekawosci, bo w polsce jest z tym roznie :roll:

Napisano

Dla grafika mialem przed swietami Bozego Narodzenia. Ale juz przyjelismy goscia. Ogolnie dobry grafik potrzebowalby tylko kogos kto wspolpracuje z firmami poligraficznymi, internetowymi itp i znalazby prace. Samemu zaczac jest trudno, potrzebne jest dobre portfolio z pracami wykonanymi dla amerykanskich firm. Graficy komputerowi nie sa jednak tak dobrze oplacani jak programisci. Zwlaszcza programisci Javy, C++ i powazniejszych jezykow.

Jesli chcesz poprobowac to szukaj np. na craiglist.org. Ja tam znalazlem swoja pierwsza "fuche" :)

http://www.craigslist.org/ - wybierasz miasto - i rodzaj ogloszen

Teraz potrzebuje kogos dobrego w PHP. No i nie moge znalesc. Bo znajduje albo:

a) czasem polskich, ale zwlaszcza amerykanskich 'specjalistow', ktorych musialbym chyba uczyc od nowa. Poziom tutejszych absolwentow jest zatrwazajaco niski. Sa oczywiscie szkoly na poziomie, ale ich absolwenci maja prace jeszcze zanim je skoncza :)

;) Amerykanow, ktorzy maja doswiadczenie, portfolia, umiejetnosci na wlasciwym poziomie ORAZ wymagania finansowe zaczynajace sie od $90k/rok (+benefits i to za 40h/w). Wiem, ze szef tyle za gosciowi nie da, wiec odpadaja.

Wiec jak ktos zna jakiegos mlodego, zdolnego z Polski, ktory juz ma dosc dzwigania "tubajforow" i chcialby popracowac w swoim zawodzie niech mu podrzuci namiar na ogloszenie. Status, wiza nie sa wazne.

Napisano

Spełniam wszystkie kryteria, mam doświadczenie (7 lat), bogate portfolio i referencje (również po angielsku;). Tu chodzi o stałą pracę na n lat, czy również wchodzi w grę tymczasowa (legalna) praca przez okres wakacji? (będę na W&T w okresie czerwiec-październik).

Napisano
Spełniam wszystkie kryteria, mam doświadczenie (7 lat), bogate portfolio i referencje (również po angielsku;). Tu chodzi o stałą pracę na n lat, czy również wchodzi w grę tymczasowa (legalna) praca przez okres wakacji? (będę na W&T w okresie czerwiec-październik).

Chodzi o prace na n lat. Ale mozliwe, ze ktos z doswiadczeniem moglby sie tez zalapac na krotszy okres czasu.

Prosba

W ogloszeniu jest podany mail, i tak ja go odbieram. Nie ma co zasmiecac forum pytaniami o szczegoly. Wiec pisz/piszcie prosto na maila, ewentualnie PW na moj profil.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...