webuser Napisano 30 Maja 2006 Zgłoś Napisano 30 Maja 2006 o biletach to mozna książkę napisać. Dodam tylko, że są także bilety, których zmienić ani zwrócić nie można, choć mam nadzieję, że nikt nie mile zaskoczony nie będzie...
aga_wrr Napisano 30 Maja 2006 Zgłoś Napisano 30 Maja 2006 owszem, ale niekoniecznie...podobno pierwsze przebukowanie jest darmowe...płaci sie za kolejne W moim przypadku pierwsze przebukowanie bylo darmowe, ale mimo wszystko za to darmowe przebukowanie trzebabylo zaplacic oplate manipulacyjna w wysokosci 25$ :evil: [sic!] Tak bylo w przypadku, gdy zmienialam date dzwoniac bezposrednio do przewoznika. Kolejny raz zadzwonilam do organizatora w&t (BTC) i oni zalatwili to za darmo
enriu Napisano 31 Maja 2006 Zgłoś Napisano 31 Maja 2006 Obecnie zmiana biletu kosztuje 195zl lub 390zl. uzaleznione to jest od taryfy biletu. No chyba ze ktos posiada bilet OPEN gdzie zmiana jest darmowa ale bilet kosztuje rowniez odpowiednio swoje :cry: I tak jak napisal "heh" sprawdzcie kilka dni po zmiane poprawnosc rezerwacji i wszystkie informacje. Mojej siostrze jakims cudem stworzyli rezerwacje do Sofi a nie do Warszawy i kobieta byla wielce zdziwiona ze ja mam bilet do Warszawy i tam chce leciec.
monroe Napisano 31 Maja 2006 Zgłoś Napisano 31 Maja 2006 Obecnie zmiana biletu kosztuje 195zl lub 390zl. uzaleznione to jest od taryfy biletu. No chyba ze ktos posiada bilet OPEN gdzie zmiana jest darmowa ale bilet kosztuje rowniez odpowiednio swoje :cry: Nie do końca. Patrz mój post w tym temacie. Ja za zmianę rezerwacji powrotnej płacę 330 zł. (lub równowartość). Linie Lufthansa. I bardzo często spotykam akurat tę kwotę
Molly Napisano 31 Maja 2006 Zgłoś Napisano 31 Maja 2006 Ja mam taki bilet o jakim pisał webuser, czyli nie mogę go zwrócić ani zmienić daty lotu. To dlatego, że był to bilet promocyjny. Nigdy jednak jeszcze nie miałam potrzeby zmiany żadnej daty, a w terminie, w którym kupowałam bilet, była to konkretna promocja. Jeżeli ktoś jednak leci pierwszy raz, to polecam bilety ze zmianą - żeby się niepotrzebnie nie denerwować.
ketrab Napisano 31 Maja 2006 Zgłoś Napisano 31 Maja 2006 Za zmiane lotu zaplacilem w Lufthansie 30$. Bilet byl zalatwiany przez YTP. Mila pani w sluchawce powiedziala ze 30$ to okolo 100zl i czy sie zgadzam. No przeciez YTP caly czas twierdzi ze jeden raz mozna zmienic date za darmo !!! Znowu oszukuja??? :evil:
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.