ptr Napisano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2006 Czy kupowal ktos z Was moze bilet do US przez Travelocity.com? Jesli tak, to jakie opinie? Czy warto? :roll:
monroe Napisano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2006 Ja nie kupowałem, ale z ciekawości sprawdziłem sobie parę lotów i porównałem ceny z polskimi... Wyszło aż o 600 zł. taniej na bilecie w stosunku do np. www.lataj.pl!
ptr Napisano 26 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2006 No wlasnie troszke dziwne... ... jeszcze jedno pytanko Ktore lotnisko lepiej wybrac, Newark czy JFK? Ktore jest bardziej przyjazne turyscie? ;-) Na drugi dzien po przylocie z rana mam pociag z New York Penn Station. Czy w poblizu, ktoregos z tych lotnisk sa moze jakies tanie hostele/motele? Czy moze przekimac na lotnisku (nie wiem, jak to jest w USA, ale w UK mozna bylo spokojnie ;-) ) Z ktorego lotniska latwiejszy (i tanszy) dojazd do NY Penn Station. pozdr.
fgn Napisano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2006 Kupowalem w zeszlym roku bilet przez Travelocity, no i... calkiem normalnie, zaplacilem i polecialem:) Bez zadnych zastrzezen. Tylko, ze: po 1 - to byl lot pomiedzy dwoma amerykanskimi miastami, nie z Polski, po 2 - placilem amerykanska karta kredytowa, a gdzies slyszalem ze amerykanskie serwisy niekoniecznie uznaja nasze polskie karty, wiec musial bys sprobowac. Co do lotnisk, to na Newarku nie bylem. Na JFK w nocy czynny jest tylko terminal 4, ze spaniem nie ma najmniejszych problemow (wyprobowalem). Rozkladasz spiworek i luz, na pewno nie bedziesz sam. Dojazd do Penn Station masz bezposrednio z HowardBeach (tam dojezdza AirTrain z JFK) linia A i nie powinien zajac wiecej niz godzine. Koszt metra rok temu - 2$. Mapka metra:http://www.mta.nyc.ny.us/nyct/maps/submap.htm
ptr Napisano 26 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2006 Na razie mialem tylko okazje kimac w Londynie na Stansted. Calkiem przyjemnie tylko, ze po 4 nad ranem robia pobudke :evil: No coz, byc moze bedzie trzeba wyprobowac na JFK:) A co do platnosci karta, to mysle, ze Visa Electron z Inteligo powinna sobie z tym poradzic... oby:) Heh... jeszcze mnie do ambasady nie zaprosili, a ja juz za biletem sie rozgladam. Mam nadzieje, ze konsul nie pokrzyzuje mi planow :twisted:
fgn Napisano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2006 Na razie mialem tylko okazje kimac w Londynie na Stansted. Calkiem przyjemnie tylko, ze po 4 nad ranem robia pobudke :evil: No coz, byc moze bedzie trzeba wyprobowac na JFK:) To JFK jest lepsze, bo tam budza miedzy 5 a 6
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.