Skocz do zawartości

Travelocity.com - czy ktos korzystal z tego serwisu?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja nie kupowałem, ale z ciekawości sprawdziłem sobie parę lotów i porównałem ceny z polskimi... Wyszło aż o 600 zł. taniej na bilecie w stosunku do np. www.lataj.pl!

Napisano

No wlasnie :lol: troszke dziwne...

... jeszcze jedno pytanko :lol:

Ktore lotnisko lepiej wybrac, Newark czy JFK? Ktore jest bardziej przyjazne turyscie? ;-)

Na drugi dzien po przylocie z rana mam pociag z New York Penn Station. Czy w poblizu, ktoregos z tych lotnisk sa moze jakies tanie hostele/motele? Czy moze przekimac na lotnisku (nie wiem, jak to jest w USA, ale w UK mozna bylo spokojnie ;-) )

Z ktorego lotniska latwiejszy (i tanszy) dojazd do NY Penn Station.

pozdr.

Napisano

Kupowalem w zeszlym roku bilet przez Travelocity, no i... calkiem normalnie, zaplacilem i polecialem:) Bez zadnych zastrzezen. Tylko, ze:

po 1 - to byl lot pomiedzy dwoma amerykanskimi miastami, nie z Polski,

po 2 - placilem amerykanska karta kredytowa, a gdzies slyszalem ze amerykanskie serwisy niekoniecznie uznaja nasze polskie karty, wiec musial bys sprobowac.

Co do lotnisk, to na Newarku nie bylem. Na JFK w nocy czynny jest tylko terminal 4, ze spaniem nie ma najmniejszych problemow (wyprobowalem). Rozkladasz spiworek i luz, na pewno nie bedziesz sam.

Dojazd do Penn Station masz bezposrednio z HowardBeach (tam dojezdza AirTrain z JFK) linia A i nie powinien zajac wiecej niz godzine.

Koszt metra rok temu - 2$.

Mapka metra:http://www.mta.nyc.ny.us/nyct/maps/submap.htm

Napisano

Na razie mialem tylko okazje kimac w Londynie na Stansted. Calkiem przyjemnie :lol: tylko, ze po 4 nad ranem robia pobudke :evil: No coz, byc moze bedzie trzeba wyprobowac na JFK:)

A co do platnosci karta, to mysle, ze Visa Electron z Inteligo powinna sobie z tym poradzic... oby:)

Heh... jeszcze mnie do ambasady nie zaprosili, a ja juz za biletem sie rozgladam. Mam nadzieje, ze konsul nie pokrzyzuje mi planow :twisted:

Napisano
Na razie mialem tylko okazje kimac w Londynie na Stansted. Calkiem przyjemnie :lol: tylko, ze po 4 nad ranem robia pobudke :evil:  No coz, byc moze bedzie trzeba wyprobowac na JFK:)

To JFK jest lepsze, bo tam budza miedzy 5 a 6 :lol:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...