Radar Napisano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2006 Witam Tak jak w temacie potrzebna jest mi pilna porada najlepiej osoby znającej sie na prawie. Zacznę od tego ze jade na WAT w tym roku z pewną firmą. Juz mialem wszytsko podpisane umowa etc wiza w ręku. nic tylko zapłacić za bilet i 6 czerwca wylot na upragnione wakacje. Kiedy nagle 28 kwietnia dzowni do mnie Pani z tego biura i mowi mi ze pracodawca sie wycofał... doznałem lekkiego szoku, nawet pomyslalem ze ktos sobie jaja robi, niestety okazal sie ze nie. Pytając dlaczego dostalem odpowiedz ze wewnetrzne problem pracodawacy (niezbyt wyczerpująca). Przychodzi pora kiedy Pani proponuje mi inna pracę, wiec poprsilem zeby mi przesłała ofert na maila. Odbieram maial zaglądam a tam całe 5 ofert z czego 2 sa gdzies w colorado a ja mam bilet do bostonu, wiec zostaly mi trzy oferty poprzeglądalem i zadna z tych ofert nie zbliza sie warunkami do tej którą mialem. Mialem pracowac od 10.06 do 10.10 jako housekeeper (8$/h) i placic 75$ za miaszkanie w tym jedzenie, natomiast te ofery co zostaly sa do wrzesnia najdłużej do 10. wiec nie przepracuje tyle ile mialbym to zagwrantowane. To mial byc moj pierwszy tego typu wyjazd, czuje sie troche oszukany i jestem lekko podłamany. Na dodatek jakby tego bylo mało pytam sie Pani co w przypadku jezeli zadna z ofert mi nie bedzie pasowała, wiec dostalem odpwoeidz ze bede musial poniesc koszty rezygnacji z programu okreslone w umowie.... rewelacja ! czyli wychodziloby na to ze bylbym w plecy ponad 2000 zł ! co dla mnie jest na prawde dużą sumą gdyz jestem tylko studnetem i nie pracuje. Nie wiem co zrobic tak jak chcialem jechac tak mi sie odechcialo wszytskiego... Bardzo sie zawiodlem... proszę Was doradzcie coś... bo ja nie wiem co zorbic... Pozdrawiam Radar
unknown _girl Napisano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2006 nie wiem czy dobrze zrozumialam ale masz juz wize w reku? jesli masz to masz tez DSke. mozesz wziac oferte do 10 wrzesnia i na miejscu przeciez poszukac czegos innego. przeciez malo kto pracuje tylko w jednym miejscu. Jesli wiza juz jest to na DS sa daty do 10 .10. wiec bedziesz mogl do tego czasu spokojnie pracowac. pozdro!
lejk Napisano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2006 a tak z ciekawości: w jakich biurach i z jakimi pracodawcami są takie 'niespodzianki', jeśli można wiedzieć?
gall_eon Napisano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2006 Przychylam sie do tego co pisze unknown _girl A biuro to BTC albo YTP? zgadlem?
Honey Napisano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2006 Z tego co wyczytałam z wcześniejszych postów, biuro to BTC :evil: a pracodawca z Maine
gall_eon Napisano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2006 Niestety widze ze mialem racje... Kiedys ich polecalem, ale po tym sezonie to juz chyba na epitafium tylko sobie zasluza, a i to tylko w podziekowaniu za 2005 rok, bo ten to juz porazka...
webuser Napisano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2006 wybierz najlepszą z możliwych ofert i jedź śmiało!!! USA to dla większości szkoła życia, dodam tylko, że życia jednak łatwiejszego (względy finansowe) niż w Polsce. Napewno dasz radę i będziesz się śmiał z tego za kilka miesięcy.
Mingan Napisano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2006 w usa wszysko jest łatwiejsze niż w polsce , tam łatwo znaleść prace mieszkanie zrobić prawojazdy więc nie łam się tylko jedz może dobrze że masz innego pracodawce los tak chciał? nigdy nie wiadomo co zastaniesz na miejscu może będzie o niebo lepiej , jedna rada jak będziesz coś wybierać wybieraj duże miasto by łatwo można było uzyskać drugą prace
ossa811 Napisano 16 Maja 2006 Zgłoś Napisano 16 Maja 2006 hejaa nie przejmuj sie, ja jestem w identycznej sytuacji, dostałam oferte etc. a tu nagle dostaje maila od biura, ze moj pracodawca zrezygnował:/ i teraz zostały mi baardzo marne oferty, a ktoras przeciez wybrac musze;/ pozdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.