Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Raczej szwędania z walizkami po NY nocą bym ci szczerze nie polecał, chyba że uzbroisz się jak Rambo.Ale do odważnych świat należy :lol:

Załatw sobie nocleg-najtańsze na www.hostels.com,choć i tak tam musisz swojego dobytku pilnować.

Napisano
Raczej szwędania z walizkami po NY  nocą bym ci szczerze nie polecał, chyba że uzbroisz się jak Rambo.Ale do odważnych świat należy  :)

naprawdę jest tam tak niebezpiecznie? chyba po Manhatanie można się przejść nie obawiając się o własne życie?...

Napisano
Raczej szwędania z walizkami po NY  nocą bym ci szczerze nie polecał, chyba że uzbroisz się jak Rambo.Ale do odważnych świat należy  :)

naprawdę jest tam tak niebezpiecznie? chyba po Manhatanie można się przejść nie obawiając się o własne życie?...

ja bylam na Manhattanie o 2.30 w nocy ,objuczona plecakiem i walizą.. i przetrwałam:-) szwedajac sie po ulicach do 7 rano:)

jest kupa ludzi,turystow ..ale trzeba uwazac, to niekwestionowane.

• 4 tygodnie później...
Napisano

niebezpiecznie to moze w NYC nie jest bynajmniej w okolicach Times Square ale ja dziekuje za ciaganie walizeczki prze kilka godzin gdzie wczesniej siedzialem w kucki przez kilka godzin w samolocie.

Co do dojazdu na Port Autority to jest wiele mozliwosci:

1) wsiadasz w kolejke kursujaca pomiedzy terminalami i udajesz sie na dworzec kolejowy, tam przesiadasz sie w pociag NJ TRANSIT i jedziesz na Penn Station a z tamtad to juz kaczy krok do Port Autority - koszt imprezy trzy lata temu to 13$ wiec duzo wiecej nie bedzie.

2) Taxi - przyjemnie i wygodnie a nawet oplacalne ja jedzie sie w dwie osoby . Koszt imprezy ok 30$ plus oczywiscie TIP.

3) Autobusy Olympia Express Bus spod terminalu bezposrednio na manhatan - koszt imprezy ok 15-20$ nie wiem jak zmienily sie ceny.

Czasy przejazdu zblizone maximum do godziny.

Co do jazdy do Atlantic badz Cape May to juz gdzies byl topic. Najlepiej Greyhound w polaczeniu z NJ TRANSIT. koszt imprezy ok 35$ majac bilet powrotny wazny rok czasu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...