kiciakapi Napisano 4 Maja 2006 Zgłoś Napisano 4 Maja 2006 Raczej szwędania z walizkami po NY nocą bym ci szczerze nie polecał, chyba że uzbroisz się jak Rambo.Ale do odważnych świat należy Załatw sobie nocleg-najtańsze na www.hostels.com,choć i tak tam musisz swojego dobytku pilnować.
jok Napisano 7 Maja 2006 Zgłoś Napisano 7 Maja 2006 Raczej szwędania z walizkami po NY nocą bym ci szczerze nie polecał, chyba że uzbroisz się jak Rambo.Ale do odważnych świat należy naprawdę jest tam tak niebezpiecznie? chyba po Manhatanie można się przejść nie obawiając się o własne życie?...
tissaya Napisano 7 Maja 2006 Zgłoś Napisano 7 Maja 2006 Raczej szwędania z walizkami po NY nocą bym ci szczerze nie polecał, chyba że uzbroisz się jak Rambo.Ale do odważnych świat należy naprawdę jest tam tak niebezpiecznie? chyba po Manhatanie można się przejść nie obawiając się o własne życie?... ja bylam na Manhattanie o 2.30 w nocy ,objuczona plecakiem i walizą.. i przetrwałam:-) szwedajac sie po ulicach do 7 rano:) jest kupa ludzi,turystow ..ale trzeba uwazac, to niekwestionowane.
enriu Napisano 30 Maja 2006 Zgłoś Napisano 30 Maja 2006 niebezpiecznie to moze w NYC nie jest bynajmniej w okolicach Times Square ale ja dziekuje za ciaganie walizeczki prze kilka godzin gdzie wczesniej siedzialem w kucki przez kilka godzin w samolocie. Co do dojazdu na Port Autority to jest wiele mozliwosci: 1) wsiadasz w kolejke kursujaca pomiedzy terminalami i udajesz sie na dworzec kolejowy, tam przesiadasz sie w pociag NJ TRANSIT i jedziesz na Penn Station a z tamtad to juz kaczy krok do Port Autority - koszt imprezy trzy lata temu to 13$ wiec duzo wiecej nie bedzie. 2) Taxi - przyjemnie i wygodnie a nawet oplacalne ja jedzie sie w dwie osoby . Koszt imprezy ok 30$ plus oczywiscie TIP. 3) Autobusy Olympia Express Bus spod terminalu bezposrednio na manhatan - koszt imprezy ok 15-20$ nie wiem jak zmienily sie ceny. Czasy przejazdu zblizone maximum do godziny. Co do jazdy do Atlantic badz Cape May to juz gdzies byl topic. Najlepiej Greyhound w polaczeniu z NJ TRANSIT. koszt imprezy ok 35$ majac bilet powrotny wazny rok czasu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.