gorin Napisano 18 Maja 2006 Zgłoś Napisano 18 Maja 2006 Poza kilkoma knajpami w downtown nie ma co robic.Ja chce sie stad wyprowadzic w przeciagu najblizszego roku. :? :shock: wow, zachęcające to nie jest, skoro jest to wdodatku stolica stanu, bo ja sie tez wybieram do CT tylko bede w kasynach, ale na druga prace to marne szanse, oj marne....
Venus Napisano 19 Maja 2006 Zgłoś Napisano 19 Maja 2006 kasyna to inna bajka tam jest pracy duzo. moj kuzyn tez byl i mowi ze z druga praca nie mial problemu. kasyna sa ulokowane dosc kawalek od stolicy. i generalnie jak tam pracujesz to poza kasynem ciezko szukac bo z dojazdem problem. ale jak mowie w kasynie roboty jest dosc. a poza tym CT to nie tylko hartford. jest jeszcze New Haven ktore jest miastem studenckim w sumie (pelno duzych szkol, w tym Yale Univ.) takze tam inaczej zycie wyglada. wiecej nocnego zycia, knajp i knajpeczek, barow itd. zycie tetni bo mnostwo mlodych ludzi w kolo podobnie na wybrzezu - tam lepiej jechac z mysla o prace - Old Saybrook, Lyme, etc. Hartford jak mowie nie polecam
crowM Napisano 20 Maja 2006 Zgłoś Napisano 20 Maja 2006 jestem na wizie turystycznej, pozwolenia na prace nie mam a co do wymagan to zalezy mi przede wszystkim na $$$ jakie sa stawki w kasynie i czy jest szansa pracowac na czarno?
Venus Napisano 21 Maja 2006 Zgłoś Napisano 21 Maja 2006 na czarno w kasynie? raczej bym na to nie liczyla. w ogole jesli chodzi o prace na czarno to jedyna mozliwosc to zeby ci zalatwil znajomy znajomego etc. bo tak zeby sobie na walk-in zazyczyc robote bez socjalki to marna szansa. czasem mozna zalatwic przez tzw. agencje (sa tu takie polskie agencje posrednictwa pracy) ale oni z ciebie zedra tyle za posrednictwo ze szkoda gadac.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.