michalsznajder Napisano 22 Maja 2006 Zgłoś Napisano 22 Maja 2006 Wlasnie wrocilem z Urzedu S. Podobno od tamtego roku (podatkowy 2005) z USA z IRS zaczely splywac do URZEDU SKARBOWEGO dane na temat zarobkow w USA. Skoro US ma 5 lat na odnalezienie nas wiec...normalnie grrroza:) moze by tak ktos wyszedl z inicjatywa ustawodawcza dot. zwolnienia work&travel z podatku w PL? Placimy przeciez straszna kase na organizacje calej imprezy i chcemy ja odzyskac. No i jakby nie bylo ten wyjazd to wymiana studecka (nie smac sie to powazne argumenty ). Co roku wyjadza na worka kilka czy kilkanascie tysiecy osob. Jakby jakies pisemko czy petycje zrobic i wyslac do ministra??
michalsznajder Napisano 22 Maja 2006 Autor Zgłoś Napisano 22 Maja 2006 przepraszam, wyslalo mi sie 2 razy. Panie moderatorze mozna jedna wersje usunac. dziekuje:)
Hania Napisano 22 Maja 2006 Zgłoś Napisano 22 Maja 2006 Jestem jak najbardziej 100% ZA Ale jak sie tym zajac organizacyjnie to nie mam pojecia :?
marfetka Napisano 22 Maja 2006 Zgłoś Napisano 22 Maja 2006 ja też jestem za a tak poza tym to co jeśli ktoś się nie rozliczył z zarobków watowskich ani z IRS ani z polską skarbówka?? też go znajdą?? :?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.