W. Napisano 26 Maja 2006 Zgłoś Napisano 26 Maja 2006 Witam, Na poczatku chcialabym pogratulowac wspanialego forum! Zawarte tutaj pytania i odpowiedzi sa bardzo pomocne , chyba kazdemy, kto ma znikoma (tak jak ja) wiedze o mozliwosciach w systemie wizowym (i nie tylko) obowiazujecaym w Stanach. Na niemalze kazde nurtujace mnie pytanie znalazlam tutaj odpowiedz (za pomoc Pani Kariny i innych uzytkownikow z gory dziekuje :-) ) Pozostaly mi jeszcze dwa pytanka (oczywiscie na dzien dzisiejszy ;-) ) , na ktrore nie moge znalezc odpowiedzi ... mianowicie: 1) w 2005 roku zaczeto proces sponsorowania mnie przez pracodawce. Rok pozniej moja sytuacja i plany sie zmienily. Obecnie nie istnieje juz potrzeba ubiegania sie o GC przez sponsoring. Czy wobec tego musze wycofac petycje o sponsorowanie (Application for Alien Employment Certification -ETA 750) , ktora zostala zlozona na mnie w 2005 roku? (dodam, ze zadne inne papiery, oprocz ETA 750, nie zostaly wyslane do U.S. Department of Labor). Jesli nie-jakie sa tego konsekwencje? 2) Jezeli w dokumencie stwierdzajacym odmowe przyznania przedluzenia wizy B-2 nie widnieje zadna data dotyczaca opuszczenia USA-to jak dlugo moza przebywac na terenie Stanow? Czy nalezy opuscic Stany jak najszybciej czy istnieje z gory okreslony czas, do ktorego powinno sie dostosowac w takim przypadku? Za wszelka pomoc w udzieleniu odpowiedzi z gory dziekuje ... Pozdrawiam :-) W.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.