Skocz do zawartości

Błąd w DS-ie, co robic??

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ale w sumie nie napisales co to za blad? zle daty? zle imie? co jest tam nie tak?

Patrz pierwszy post. Dokładnie... :)

....

Już widzisz? :(

Napisano

przepraszam nie przeczytalam dokladnie - tak czy owak powinienes to zglosic do biura. ja bym nie ryzykowala, chociaz takiego bledu moze nawet nikt nie zauwazyc, ale jesli to ktos zrobi to zawsze moga byc problemy i znow moga kazac drukowac dsa raz jeszcze - dobra rada - zglos sie do biura, niech oni wszystko sprawdza.

Napisano

Witam ponownie!

Najlepsze jest to ze bylem w biurze i podczas sprawdzania ds-a zauwazylem blad i powiedzialem o nim.

Pani w biurze powiedziala ze juz za pozno na zmiane i juz tak zostanie.

Powiedziala ze powinno byc ok.

Teraz sam juz nie wiem co robic. Na zmiane juz za pozno konsul juz we wtorek, ciekawe co sie wydarzy? Czy jest taka opcja jak odmowa wizy przy takim bledzie?

pozdrawiam

Napisano

nie ma opcji odmowy :) jednak moga wstrzymac wydanie wizy az do dostarczenia poprawionego dsa - tak sie zdarza najczesciej. Miejmy nadzieje, ze rzeczywiscie nikt nie zauwazy tego bledu i jakos to przejdzie. Zycze Ci powodzenia - a swoja droga - to biuro to jakies dziwne ja w zeszlym roku tez czekalam na poprawionego dsa bo mialam zle daty ale "zostalo to wykryte" jeszcze zanim umowiono mnie do ambasady takze luz. czekalalm tydzien dluzej ale szlam do ambasady z poprawionym dsem. Dostaniesz wize bez prblemu - tyle tylko ze jesli sie przyczepia to Twoje szanowne biuro bedzie musialo wyslac prosbe do organizacji sponsorujacej o poprawienie dsa.

Napisano

Nie trzeba poprawiać DSa, wystarczy dołączyć do tego list korygujący który dostaje się od Organizacji sponsorującej. Tak więc jak wrócisz z ambasady, to idź do swojego biura i powiedz im, żeby załatwili Ci taki list, to jest ich obowiązek.

Ogólnie co do błędów, to studenci też powinni sprawdzać swoje DSy, bo lepiej pamiętają swoją datę urodzenia niż ktoś z biura. Wiem, że pan/pani w biurze powinna wszystko za nas zrobić, ale trochę normalności..

p.s. to nie do Ciebie podroznik, Ty zauważyłeś swój błąd od razu.

Napisano
Ogólnie co do błędów, to studenci też powinni sprawdzać swoje DSy, bo lepiej pamiętają swoją datę urodzenia niż ktoś z biura. Wiem, że pan/pani w biurze powinna wszystko za nas zrobić, ale trochę normalności..

p.s. to nie do Ciebie podroznik, Ty zauważyłeś swój błąd od razu.

niestety czasem a nawet w wiekszosci przypadkow dsa widzi sie pierwszy raz... w ambasadzie takze trudno wtedy isc i chwalic sie, ze ma sie blad

Napisano

No tak, jeśli DSa widzi się pierwszy raz w Ambasadzie, to już inna sprawa. Tak pry okazji, to które biura tak robią? Dobrze wiedzieć, żeby nie korzystać z ich usług :wink:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...