pilidzin_piligo Napisano 27 Maja 2006 Zgłoś Napisano 27 Maja 2006 Moze ktos z was wie jakie sankcje moga czekac za taki wystepek? Nie wiem jak jest w innych stanach ale w polnocnej karolinie trzeba oddac blachy na 30 dni jezeli nie oddalo sie ich przed wygasnieciem ubezpieczenia. I oczywiscie znajomy ktory mial oddac blachy nie zrobil tego, dzwonilem do DMV i powiedzieli mi ze na 30 dni musze oddac blachy i dopiero po 30 dniach moge ponownie wykupic ubezpieczenie i blachy. Podobno nic sie nie da zrobic. Zastanawiam sie co grozi za jazde bez ubezpieczenia i z innymi blachami, dawno juz nie waznymi ( jakies dwa lata) . Nawiasem mowac jest to dziwny przepis i oprocz kary finansowej na 30 dni zostajesz bez samochodu, a przecierz wiadomo ze zawsze znajdzie sie ktos kto bedzie jezdzic tym samochodem nawet bez ubezpieczenia. Moze macie jakas wiedze na ten temat. Ja troche pokopalem strone DMV i nie wiele tam znalazlem. Co mozna zrobic zeby to ominac? Moze przerejestrowac samochod na kogos innego ale na tilu jest moje imie i nazwisko, zreszta wolal bym nie rejestrowac na inna osobe. A moze jest jakies inne wyjscie z tej sytuacji. Ale zasadnicze pytanie to co grozi za jazde bez ubezpieczenia i blach?
rypson Napisano 28 Maja 2006 Zgłoś Napisano 28 Maja 2006 ojj mocne sankcje groza... zaczynajac od kar pienieznych za: brak ubezpiecznia ktora moze wyniesc kosmiczna kwote, przez uzywanie nielgalnych blach.... wiezienie na 3 miesiace, kara pieniezna, punkty, utrata prawa jazdy.... nie warto ryzykowac....
rosol Napisano 28 Maja 2006 Zgłoś Napisano 28 Maja 2006 mysle ze wywoz na Syberie ale nie jestem pewny
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.