Skocz do zawartości

akt urodzenia do SSN ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Pytanie troche nie z tematu... ale dotyczące SSN...

Czy na lotnisku Airports JFK w NYC jest gdzies biuro do wyrabiania SSN??

Bo w mojej miejscowości nie ma tego biura i chciałem wczesniej wyrobić, zanim dojade do pracodawcy...

Przewaznie w kazdym county (parish w Louisianie) jest jedno biuro SSA.

Na tej stronie wpisz zip code i pokaza najblizszy adres.

https://s044a90.ssa.gov/apps6z/FOLO/fo001.jsp

Nie ma biur na lotniskach i bym radzil abys zlozyl aplikacje jak dotrzesz na miejsce pracy.

• Odpowiedzi 30
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

O shit to ja musiałem płacić 61zł za tłumaczenie przysięgłe a Wy piszecie mi że za 30zl mozna zalatwic przetlumaczony odrazu w urzedzie? No to jestem 10$ w plecy :)

Napisano

Dzisiaj poszedłem jednak po ten odpis. Lepiej go mieć niż nie mieć. Na druku unijnym zapłaciłem 20zł. Wszystko trwało może z 5 min. Najlepsze jest to ze moja dziewczyna brała ten odpis tydzień wcześniej i mimo że mówiła że potrzebuje go do ameryki nikt jej nie powiedział że może go dostać na druku w języku angielskim ( musiała robić tłumaczenie za 50zł).

Napisano

Kurde ja mam zamotke. Wysluchalem co mowi Koltys w swoim przemowieniu: "jezeli paszport jest wazny krocej, czyli jest nowszy niz...niz...niz...dostaliscie go w przeciagu ostatniego roku, to nalezy ze soba zabrac (...) skrocony odpis akty urodzenia..."

Czyli jak ja mialem paszport wydany kilka lat temu, to nie musze brac tego odpisu? Ale skoro mam starszy paszport to znaczy ze jest krocej wazny ! No chyba, ze teraz sa wydawane paszporty na krotszy okres czasu :/ Jednym zdaniem zaprzecza inne :/

Co robic?

Napisano
Kurde ja mam zamotke. Wysluchalem co mowi Koltys w swoim przemowieniu: "jezeli paszport jest wazny krocej, czyli jest nowszy niz...niz...niz...dostaliscie go w przeciagu ostatniego roku, to nalezy ze soba zabrac (...) skrocony odpis akty urodzenia..."

Czyli jak ja mialem paszport wydany kilka lat temu, to nie musze brac tego odpisu? Ale skoro mam starszy paszport to znaczy ze jest krocej wazny ! No chyba, ze teraz sa wydawane paszporty na krotszy okres czasu :/ Jednym zdaniem zaprzecza inne :/

Co robic?

Chodzi zwyczajnie o paszporty wydane mniej niz rok temu ...

Zalozmy, ze idziesz do SSA (Social Security Administration) wyrobic SSN - 6 lipca 2006. Paszport zostal wydany 18 wrzesnia 2005. W takim wypadku nie zostal wydany wczesniej niz rok przed aplikowaniem o SSN i trzeba przedstawic przetlumaczony odpis aktu urodzenia.

Ze swoim paszportem nie bedziesz miec problemow :)

Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...