ketrab Napisano 31 Maja 2006 Zgłoś Napisano 31 Maja 2006 Aha no to teraz rozumiem Dzieki za odp, kilka zl zostanie w kieszeni A czemu Ci co maja te paszporty krocej, musza miec ten odpis? Troche to dziwne...
Pistol Napisano 31 Maja 2006 Autor Zgłoś Napisano 31 Maja 2006 Ja na wszelki wypadek wziołem sobie ten odpis. @0 zł to nie dużo a może zaoszeczędzi mi trochę czasu.
heh Napisano 31 Maja 2006 Zgłoś Napisano 31 Maja 2006 A czemu Ci co maja te paszporty krocej, musza miec ten odpis? Troche to dziwne... to jest bardzo dobre pytanie... bo nawet na stronach SSA, w czesci poswieconej J1... nie ma o tym mowy owszem, wspomina sie o akcie urodzenia jako dokumencie potwierdzajacym wiek, ale jest tam tez info, ze jesli nie mozna go zdobyc - wystarczy paszport (bez slowa o wymogu przedstawienia paszportu starszego niz rok). jest takze info do czego potencjalnie sluza: akt urodzenia (do potwierdzenia wieku, zamiennie z paszportem) oraz paszport (potwierdzenie tozsamosci, wraz z I-94). wspomina sie takze, ze do potwierdzenia jednego z w/w mozna uzyc tego samego dokumentu; choc potrzebny jest wglad w minimum 2 (zatem paszport i I-94). pokrecone to troche, ale sam jestem przykladem ze na 'brand new' paszport, bez zadnego aktu urodzenia, dostalem na zad...u (jesli chodzi o ilosc studentow) SS#. warto tez wspomniec o tym, ze biuro/sponsor moze sie ladnie dogadac z lokalnym biurem SSA i uczulic ich na to, ze nie kazdy ma/musi miec/moze miec akt urodzenia. nara, heh
Stwr Napisano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2006 Czesc mam pytanie odnosnie tych drukow unijnych aktu urodzenia czy wyglada to w ten sposob ze poczatek jest po polsku a pozniej na koncu sa jakies tabelki po angielsku? czy to o ten druk chodzi? bo pani mnie poinformowala w okienku ze tylko cos takiego maja a jak kto potrzebuje do Stanow to trzeba miec szczegolowy odpis aktu ur i dac do tlumacza przysieglego? napiszcie jak wygladaje te miedzynarodowe druki
marytylermoore Napisano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2006 prosisz o UNIJNY ODPIS AKTU URODZENIA. Powinni wiedziec o co chodzi ( tak, to jest ten druk z tabelkami w trzech chyba jezykach min. angielskim ) a jak pani dalej nie bedzie wiedziala o co chodzi to mozesz ja okrzyczec i oskarzyc o brak kompetencji jk
Pistol Napisano 2 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2006 tak to ten druk. faktem jest ze po angielsku jest dopiero z tyłu ale miejmy nadzieje ze jakos przejdzie
canona75 Napisano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2006 ... witam byłem dzis w urzedzie i otrzymalem unijny akt urodzenia tak jak pisali poprzednicy i to za darmo takze nie wiem skad u was takie sumy jak 20 zl, moze lepiej sie dowiedzcie dokladnie bo po co placic skoro mozna miec za darmo pozdrawiam
Hania Napisano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2006 A moze to zalezy od urzedu, u mnie powiedzieli,ze takich rzeczy za darmo nie wydaja, no coz...
miszo Napisano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2006 A moze to zalezy od urzedu, u mnie powiedzieli,ze takich rzeczy za darmo nie wydaja, no coz... To nie zależy od urzędu. Jeżeli powiesz, że potrzebujesz to dla pracodawcy, czy do pracy, dostajesz to za darmo.
Hania Napisano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2006 Ja powiedzialam,ze potrzebuje na uczelnie w sprawie wymiany i tez kazali placic.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.