Skocz do zawartości

Social Security Number

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

a ja qrfa zlozylem podanie o SSN 3 tyg temu juz i jakos dlugo go nie bylo ... poszedlem wiec dzis do SS Administration zeby sie dowiedziec co i jak no i mi babka w okienku mowi ze moje podanie juz jest dawno zlozone, dane wszystkie maja, numer w sumie tez juz jest, mam tylko przejrzec czy sie wszystko zgadza. I jakie bylo moje zdziwienie jak zobaczylem ze zamiast moje imie Przemyslaw jest wydrukowane Przemyslain ( tez mi qrfa podobne ) ... gosciowka mi mowie ze maja problem bo tak zostac nie moze i trzeba zmienic numer czy juz sam nie wiem w koncu co, ale musi pan poczekac nastepny miesiac bo szybciej nie damy rady. No myslalem ze qrfa ich tam powybijam wszsytkich tak jak stoje ... no ale co moge zrobic ... chyba nic ... jezeli spotkaliscie sie z tak sytuacja dajcie znac. Numer nie jest mi az tak niezbednei potrzebny wlasnei teraz ale przydaloby sioe go miec, gdybym chcial zmienic prace lub cos w tym stylu :?

• 2 tygodnie później...

• Odpowiedzi 25
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

u mnie jakos nie chca nas wziasc do Social Seurity Office - chyba im sie po prostu nie chce ... e tam po robocie skocze sobie do NY albo do Bostonu i wpadne do jakiegos biura :) o nic nie bede blagal ... ;)

Napisano

Sam jestem ciekaw jak to bedzie (jak długo...) w moim przypadku, tj. GC. Ląduje w SF 10.8., jade do Antioch rozlokować sie, i zapewne tego samego dnia udam sie do tamtejszego SSOffice...czytałem na forum rady by pomimo tego, iz przy przekroczeniu granicy i "odbicu karty" procedura jest uruchamiana, udac sie do SSO i wypełnić odpowiednie dokumenty... Jak z tym więc jest :?:

Napisano

No własniej o tej, że gdy oficer na lotnisku wbije moje dane, przejde interwju, to wtedy procedura przynawania numeru SS rozpoczyna sie automatycznie i karta zostanie wysłana pod wskazany wczesniej przeze mnie adres... Mylę się :?: :wink: Jesi tak, to uświadamiajcie mnie, śmiało :twisted:

Napisano

nooo..mylisz sie i to bardzo. jesli przyznawanie SSN mialoby nastepowac w procedurze takiej, jaka ty myslsisz, ze jest robione, kazdy otrzymywalby SSN, a to przeciez chore.

zeby otrzymac SSN musisz sie udac osobiscie do najblizszego SSAdministration , wypelnic formularz i tyle. i czekac az poczta otrzymasz kartke ze swoim SSN.

Napisano
nooo..mylisz sie i to bardzo. jesli przyznawanie SSN mialoby nastepowac w procedurze takiej, jaka ty myslsisz, ze jest robione, kazdy otrzymywalby SSN, a to przeciez chore.

zeby otrzymac SSN musisz sie udac osobiscie do najblizszego SSAdministration , wypelnic formularz i tyle. i czekac az poczta otrzymasz kartke ze swoim SSN.

No widzisz, w swej błogiej nieświadomości nie napisałem, że przekraczam granice na GC....a wszak nie wszyscy tak czynia... :wink: Wszystko jasne, dzieki bardzo za pomoc :twisted:

Napisano
... I jakie bylo moje zdziwienie jak zobaczylem ze zamiast moje imie Przemyslaw jest wydrukowane Przemyslain ( tez mi qrfa podobne ) ....

No mnie tez tak w konia zrobili...

Czekamlem na SS z New Yorku

przyszło.... a tu patrze w nazwisku zamienili mi 2 litery miejscami.... ;|

Jutro wysyłam jeszcze raz formularz SS5 (i ksera papierów) bo nie bede jeździł specjalnie do biura... tylko, że wyśle do lokalnego biura Littletown,NH.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...