edek Napisano 12 Listopada 2004 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2004 Mam pytanie do osób które by3y w USA na work & travel,mianowicie ile kosztowa3y was wszystkie formalności (visa ,op3aty z biura,bilet,...).
Endriu Napisano 13 Listopada 2004 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2004 Jecha3em z Alturistem z pracodawcą z targów pracy: 1. op3aty dla biura: 500 z3 + 695 USD 2. wiza 460 z3 3. bilet lotniczy oko3o 1850 z3 (sam kupowa3em) Razem tego wysz3o oko3o 5500 z3
Moniia Napisano 9 Maja 2005 Zgłoś Napisano 9 Maja 2005 Chcialam zapytac bo chce startowac na W&t i nie wiem nawet gdzie sie zglosic do jakiego biura? Czy jeszcze w ogole mozna? Dzieki, licze na WAS
moniaa Napisano 10 Maja 2005 Zgłoś Napisano 10 Maja 2005 u mnie wygladalo to tak: opl.kwalifikacyjna:395zl Opłata za program: - pierwsza rata 675 PLN, - druga rata opcja A - 400 USD (z własnym pracodawcą), opcja B - 500 USD (z ofertą pracy). ambasada:300zl no ale....bilet lotnicze maja kosmicznie drogie.... :shock: ja do Chicago zaplacilam 3600zl(ale tylko dzieki temu ze mama kolezanki wyklucila sie o ta cene i lecimy PLL LOT:)) ale radze poszukac slyszalam ze BTC jest ok!!
Bozka Napisano 11 Maja 2005 Zgłoś Napisano 11 Maja 2005 Chcialam zapytac bo chce startowac na W&t i nie wiem nawet gdzie sie zglosic do jakiego biura? Czy jeszcze w ogole mozna?Dzieki, licze na WAS Jeszcze mozna- ale to ostatni dzwonek, radzę się pospieszyć Moja siostra też się właśnie zdeczydowała na W&T i jest w trakcie załatwiania formalności więc jestem w temacie Dzwoniłam do kilku biur i się dowiadywałam io ceny - chciałam porównać z YTP z którego sama jadę więc sprawa wygląda tak: Wszędzie sprawdzałam wersję z ich pracodawcą ewtntualnie job hunting, tam gdzi ejst taka możliwość (cena jest taka sama jak wersja full) W Columbusie program kosztuje koło 6-7 tys PLN z biletem W BTC 2592 PLN plus bilet W Adventure 2890 plus bilet od 550 do 850 USD albo możesz sobie sma kupić bilet ale wtedy program jest droższy o 500PLN I wreszcie YTP z kórego sma jadę i tu podaję wersję programu z własnym pracodawcą cena programu to 2361PLN plus 2863PLN za bilet za wersję z pracodawcą danym od biura trzeba dopłacić 150$ czyli koło 450PLN Oczywiście trzeba wziąśc poprawkę na cenę dolara bo na ogól opłaty są podawane częściowo w dolarach a częściowo w złotówkach - ja zamieniałam wszystko na złotówki jeśli chodzi o adresy biur to wpisz do wyszuiraki nazwę, tam Ci się pojawią ich strony internetowe na których są wszystkie namiary życzę powodzenia Bożka
Spinja Napisano 11 Maja 2005 Zgłoś Napisano 11 Maja 2005 Endriu - czy zapłaciłeś i ile swojemu Biuru za to, że bilet załatwiasz sam? Bo jak pisze niżej Bożka, w Adventure +500 zł dla Biura za taką samodzielność. Można zatem wywnioskować, że to jest ta kwota, którą Biuro wespół wzespół z liniami lotniczymi zdziera z Uczestników od każdego biletu. I z której nie rezygnują nawet, gdy Uczestnik sam kupuje sobie bilet. Czy dobrze rozumuję?
Bozka Napisano 11 Maja 2005 Zgłoś Napisano 11 Maja 2005 To prawdę móiąc tż zależy od biura ja w zeszłym roku też jechałam z YTP ale sama mogłam sobie kupić bilet (w tym roku podobno nie ma takiej możliwości) i nic nie dopłacałam. A za bilet zapłaciłam 1600 PLN Więc było good.
marcin06 Napisano 11 Maja 2005 Zgłoś Napisano 11 Maja 2005 Skrupulatnie notuje sobie wszystkie koszty Work&Travel od poczatku zalatwiania i moja suma zamyka sie na 5411 zl, juz wszystko mam zalatwione wiec mysle ze wiecej nie bedzie, a jade z Almaturu. Za bilet zaplacilem 2380 zl.
Spinja Napisano 11 Maja 2005 Zgłoś Napisano 11 Maja 2005 Bożka, to czemu w tym roku płacisz im taką kasę za bilet i nie oburzasz się... ?
Bozka Napisano 11 Maja 2005 Zgłoś Napisano 11 Maja 2005 Bożka, to czemu w tym roku płacisz im taką kasę za bilet i nie oburzasz się... ? Oburzanie się ...to jedyne co mi zostało cenę biletu poznałam dopiero dwa tygodnie temu a całą kasę wpłaciłam w marcu. Jak masz jakąś inne rozwiązanie,które by zmniejszyło koszty biletu to chętnie skorzystam, ja takiego nie widzę.. :cry: niestety Jedyne co mi zostało to dobrze się starać żeby jak naj więcej zarobić na programie. Może ... gdybym przy podpisywaniu umowy zarządała możliwości samodzielnego kupienia biletu, coś by z tego wyszło. Postraszyła bym ich, że jak nie będdzie takiej możliwości, to idę do innego biura. A tak.... umowa podpisana... kasa wpłacona..., nawet gdybym chciała zrezygnować, to po ptokach.. kasa przepada :cry:
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.