Skocz do zawartości

Koszty ?

edek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

u mnie będzie to wsumie koło 5500zł + 1500zł(500$) biore ze sobą więc wsumie koło 7k jak pytam ludzi to wszyskim koło 5,5k wychodz gdzieś z full arranged czasem troche drożej

Napisano

Mnie to kosztowało jak na razie jakieś 3850 (licząc wszystkie papiery+ich tłumaczenia na angielski i opłatę wizową). Do tego dochodzi bilet, ale jeszcze nie znam jego ceny (nie sądzę, żeby był tani), 800 $ na życie juz na miejscu i przede wszystkim kupę moich nerwów.

Mam tylko nadzieję, że mi sie zwróci i wyjazd będę wspominać przyjemnie jak już wrócę :)

Napisano

witka

z tego co widze to strasznie drogo wszyscy placili.

Polecam w takim razie Camp America i program Campower na ktory jade w tym roku. Wszystko sie zamyka w 3000, razem z wiza, oplata za niekaralnosc oraz bilet w 2 strony :)

zajrzyjcie na stronke www.campamerica.pl

pozdrowka

Napisano
witka

z tego co widze to strasznie drogo wszyscy placili.

Polecam w takim razie Camp America i program Campower na ktory jade w tym roku. Wszystko sie zamyka w 3000, razem z wiza, oplata za niekaralnosc oraz bilet w 2 strony  :)  

zajrzyjcie na stronke www.campamerica.pl

pozdrowka

ale zarabiasz odpowiednio mniej, jak policzyć nasze koszty do tego co my zarobimy a twoje koszty do tego co zarobisz napewno my kilka razy z programu w&T lepiej wyjdziemy,

Napisano

Mam nadzieje że moje koszty zamkną się w granicy 7 tysięcy...ale to i tak o wiele więcej niż wcześniej myślałam, ponieważ nie spodziewałam się tak olbrzymiego kosztu biletu. Do tego dochodzi te 500 $ które mam ze sobą zabrać :x

Napisano

Sorki Kaya ale jesli chcesz sie zamknac w 7000zl wyjezdzajac z YTP to niestety jest to nierealne :cry:

Wlasnie policzylem wszystkie koszty! Wyjezdzamz YTP!

i bariera 7000zl zostala zlamana :cry:

Napisano

Ja jechalam z CCUSA i takie sa koszty

700$ opcja independent retournee

40$ SEVIS

300 zl ambasada

2190 zl bilet do NY

80zl podroz do ambasady

Liczac kurs $ po 3zl - tyle wtedy srednio wynosil w sumie: 4790zl. Bede musiala jeszce dodac lot wewn ok 70$. Mozna jeszce dodac prowizje bankowe i odjac bonus za formularz on-line, co w sumie sie wyrowna. A obsluga w firmie jest OK i nie mam zastrzezen.

Napisano

To u mnie się zamknęło poniżej 5000zł (niewiele poniżej ale zawsze) :( ale nie liczę dojazdów do Wawy. Do tego oczywiście trzeba będzie dodać kieszonkowe, ale to już właściwie nie jest koszt programu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...