olkaS Napisano 31 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2006 witam! mam pytanie do wszystkich ktorzy moga mi udzielic odpowiedzi. Planuje wyjechac na internship (lub career training) do Orlando, Fl. Jestem na 5tym roku na wydziale zarzadzania i informatyki kierunek finanse i bankowosc. Bylam w USA 2 razy na wat pracujac w restauracji (kolezanka ktora wtedy byla w stanach zalatwila mi ta prace wiec mialam swojego pracodawce i wszystko bylo w najlepszym porzadku) Wiem ze najlatwiej byloby mi znalesc praktyke w hotelach lub restauracjach - ogolnie tzw szeroko rozumiane HOSPITALITY i zastanawiam sie na ile bedzie to spelnialo zalozenie o powiazaniu z kierunkiem studiow, poniewaz przegladajac oferty zazwyczaj nie oferuja one praktyk wylacznie w dzialach finansowych czy ksiegowosci a nie wiem czy pozycje managera kuchni czy restauracji kwalifikuja sie. Moze ktos byl w podobnej sytuacji i ma juz doswiadczenie Serdecznie dziekuje za wszelkie info!
Maxim Napisano 31 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2006 Biorac pod uwage twoj kierunek to nie bedziesz miala problemow formalnych z internem. Duzo firm oferuje praktyki dla ludzi z general business degree, specjalizacja tez sie liczy ale nie jest warunkiem koniecznym.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.