Martunia Napisano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2006 hej mam pytanie mam dwoch pracodawcow bedac na wizie J1 i obaj placa za mnie podatki ktos powiedzial mi ze jezeli bede sie rozliczac na poczatku roku 2007 to prawdopodobnie bede musiala doplacic cos moje pytanie jest dlaczego i w jakiej sytuacji? odprowadzaja oni odpowiednia kwote podatku i chyba nie powinno byc problemu? powinnam jeszcze dostac zwrot na ktory nie ukrywam bardzo licze, prawda? dzieki
Flame of Udun Napisano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2006 Generalna zasada na calym swiecie - im wiecej zarabiasz tym wiecej podatkow placisz. Jestes zwolniona z podatku do kwoty ok 3000 usd (w sumie - nie od kazdego pracodawcy). Powyzej tej kwoty musisz oddac czesc swojej kasy IRS.
Maxim Napisano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2006 Zwrot podatku dla wizy J1 Federal Tax zarobki do 3200 pełny zwrot w 100% przypadków powyżej 3200 pełny zwrot w 95% przypadków (za rok 2005 dane z wiarygodnego zródła) powyżej 15000 pełny zwrot w 0% przypadków State Tax - zależy od stanu Social Security Tax - pełny zwrot Medicare Tax - pełny zwrot Local Tax - nie można odzyskać
Martunia Napisano 15 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2006 hej to jezeli ja zarabiam od dwoch pracodawcow ponad 3200 dolarow to znaczy ze przy rozliczaniu sie nie dostane zwrotu a bede musiala doplacic? wyjsnij mi to prosze scislej dzieki
Maxim Napisano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2006 Dopłacać nie będziesz musiała nigdy, najwyzej dostanisz mniejszy zwrot. Przykład: Pracujesz na 2 pracach i osiągasz łączny przychód z 2 prac równy 12 000 dolarów (na payczeku oznaczony gross y-t-d) Korzystając z dobrej firmy odzyskującej podatek masz bardzo dużą szansę na zwrot pełnej kwoty podatku. W najgorszym przypadku (gdy twoja deklaracja pójdzie pod lupę) dostaniesz zwrot około połowy zapłaconego podatku.
Martunia Napisano 15 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2006 hej a ktore biuro w polsce rozlicza dobrze podatki ze stanow? mozesz polecic ktores? bede wdzieczna
Lukk Napisano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2006 tylko nie taxback i etsrefund - same zle doswiadczenia i drogo
Martunia Napisano 16 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2006 hej a co myslicie o tym biurze ktore sie oglasza na stronie www.usa.info.pl ktos korzystal z ich uslug? chodzi mi o to biuro ktore ma ten kalkulator podatkowy na stronie dzieki
Maxim Napisano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2006 Korzystam z tej firmy od początków jej istnienia. Zawsze czeki przychodziły na czas i z pełnym zwrotem. Człowiek który to prowadzi jest kompetentny, mam do niego zaufanie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.