Skocz do zawartości

dylemat - prosze o sugestie

olkaS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

sprawa wyglada nastepujaco: bylam w usa na wat i skladalam papiery o wize do szkoly jezykowej na F1, niestety troche za pozno bo tylko kilka dni przed uplywem waznosci J1 i podejrzewam ze to bylo glownym powodem odmowy. dostalam wiec liscik ktory mowil ze mam 180 dni na opuszczenie kraju zanim dostane zakaz wjazdu i... wyjechalam po 160 po wczesniejszym zalatwianiu nowego paszportu bo ten ktory mialam zgubilam. teraz jestem w polsce i w pazdzierniku rozpoczynam 5 rok studiow ( i to byl niestety jedyny powod dla ktorego musialam/chcialam wrocic) i bardzo chce tam jeszcze wyjechac jeszcze raz. biore pod uwage trzy rozwiazania:

1. kolejny w&t (tzeci raz i niestety jestem na 5tym roku)

2. internship

3. au pair (tez nie wiem co z faktem ze bede zaraz po skonczeniu studiow)

dodatkowo myslalam o wizie turystycznej, bo znajomi zapraszaja mnie na swieta - czyli grudzien/styczen, ale obawiam sie ze realnie moga mi turystycznej odmowic bo studiuje , nie mam pracy itp. i zastanawiam sie jak by sie ta ewentualna odmowa miala do poxniejszych szans na J1 na jeden z programow wyzej

zastanawiam sie czy wogole mam jakies szanse na ktorakolwiek z wiz bardzo licze na jakies sugestie i porady

Napisano

Ja po magisterce,moglam wyjechac tylko na internship i tak tez zrobilam.

Na w&t juz chyba nie mozesz,nie wiem co do aupair,ale masz szanse na internship

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...