Skocz do zawartości

Zmiana sponsora czy jest mozliwa ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

WITAM!!!

Wyjechalem do USA na 18 miesieczna "praktyke", pracuje w Dunkin' Donuts, oczywiscie wykonuje ciezka prace, ktore nie ma nic wspolnego z "praktyka". Za pomoca mojego uniwersytetu znalazlem praktyke w 5 gwiazdkowym hotelu, oczywiscie dostalem juz wszystkie papiery od tego hotelu, umowe podpisalem i odeslalem, rozmawialem rowniez z glownym menedzerem firmy w ktorej pracuje czyli Dunkin' Donuts, menedzer ten zgodzil sie na zmiane miejsca mojej praktyki, powiedzialem mu jak ja to widze, jaka mama wizje mojej praktyki, przedstawilem swoje argumenty, i wyrazil zgode na zmiane. Oczywiscie zrobilem to tylko po to, aby moj sponsor ktorym jest firma CENET wystawil mi nowego DS-a 2019, ktore potrzebuje, aby zmienic miejsce pracy. No i tu sie zaczynaja problemy, mam byc juz 11 tego miesiaca w tym hotelu, a osoby z CENET-u nie kwapia sie do wyslania mi go, oczywiscie szukaja problemow itd. Wydaje mnie sie ze jesli osoba u ktorej pracuje wyrazila zgode na zmiane miejsca, zaakceptowala to, do tego sam sobie znalazlem nastepne miejsce w ktorym chce podjac praktyke, prawdziwa praktyke, mam na to dokumenty ktore przeslalem juz do CENETu. Dlaczego CENET nie chce mi wyslac nowego DS-a2019, ciagle szuka problemow na sile, skoro im zaplacilem wiec oczekuje, ze mi pomoga, jest mozliwosc, abym zmienil sponsora z CENETu na jakis inny, co mam robic ?.

Mozliwe, ze ktos z was mial podobne przezycia i wie co robic, trace pomalu sily.

Za wszystkie informacje bede wdzieczny, z gory dziekuje i pozdrawiam.

Napisano

O jakich problemach piszesz? W jaki sposob ci przeszkadzaja? Z punktu widzenia przepisow Departamentu Stanu praktyka nie moze sie odbywac w tzw. "unskilled jobs", wiec w interesie sponsora powinno byc umozliwienie ci zmiany pracodawcy. Nie wiem dlaczego cenet w ogole zezwala na odbywanie praktyk w dunkin donuts, samo to juz swiadczyc moze o jakosci ich pracy. Jedyna, moim zdaniem, mozliwoscia nie wyrazenia zgody na zmiane moze byc albo podejrzenie, ze nowa praktyka rowniez nie bedzie 'prawdziwa' albo niezgodnosc jej z kierunkiem studiow lub wyksztalceniem. Jednak i w tym wypadku sponsor nie powinien zezwolic ci na kontynuacje odbywania dalszej praktyki w dotychczasowym miejscu.

Nie sadze zeby byla mozliwosc zmiany sposora w trakcie trwania programu, jednak nie jestem pewna.

Napisz cos wiecej o powodach ich opoznien.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...