Skocz do zawartości

W&T 2007 ze Studentpoint

aaga22

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

hej dziewczyny;)

fajnie ze jestescie zainterewoane wspolnym wyjazdem w grupie razniej;) moj nr gg to 5537666 wiec jak co to piszcie i ja podobnie jak Aga tez jestem przewaznie na niewidocznym;D

ps. Gosiu tez sie odezwij;)

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Napisano

czesc Dziewczyny

ja wczoraj wlasnie wrocilam z usa. bylam juz drugi raz ze studentPoint- bylo oki. w tamtym roku jechalam z ich oferta pracy wynioslo mnie to jakies 8 tys zl (juz z kieszonkowym na poczatek:)) a w tym roku juz z wlasna oferta w to samo miejsce i wynioslo mnie to ok 6 tys zl.

biuro jest w porzadku, co prawda w tym roku mialam male nieporozumienia z nimi ale ogolnie pracuja w porzadku takze polecam zwlaszcza ze znajomi jechali z innych biur i oni mieli wiecej problemow wiec moje nieporozumienia wydaja sie drobnostka:)

zycze powodzenia w nastepnym roku, ciekawych przygod i dobrej pracy. good luck:)

Napisano

Witam!!!!

Ja rowniez w tym roku mam zamiar, a nawet rzekl bym napewno pojade z wat. Przegladalem oferty biur ale z tego co sie zorientowalem na forum to rzeczywiscie studentpoint wypada najlepiej, takze tez chyba skorzystam z uslug tego biura ;) Mnie bardziej interesowal by wyjazd do NY ale jezeli juz sie szykuje na bank ekipa do californi to czemu nie :) z tym ze nie wiem czy sie wyrobie z tymi wszystkimi formalnosciami bo z tego co sie orientuje to musze miec zaliczony pierwszy semestr studiow zeby dopiero cos zaczac zalatwiac, a ja dopiero w tym roku zaczalem swoja edukacje i bedzie terzeba sie ostro sprezyc zeby wszystko pozalatwiac do wyjazdu, ale mam nadzieje ze dam rade :)

• 4 tygodnie później...
Napisano

Ja takze planuje w przyszle wakacje (2007) wybrac sie W&T z tym biurem.

Jak sie uda bedzie to moj pierwszy wylot.Co prawda nie mam szczegolnych oczekiwan co do miejsca...ale chyba najbardziej interesowalby mnie stan NEW YORK...

Orientujecie sie moze...jaki rodzaj pracy najlepiej wybrac?Co jest najbardziej opacalne....

Zycze powodzonka,pozdrawiam ;)

Napisano

no wiec ja jakis czas temu zapisalam sie juz na program z opcja full servis w studentpoint ,i niedawno otrzymalam komplet dokumentow do wypelnienia,co do miejsca-to wyslali mi takie 2 kartki i na jednej sa napisane general job information,oraz where in the usa can i spend my summer,i wlasnie po przeczytaniu tych informacji ma sie wypelniac aplikacje,tu kilka osob pisalo o nowym jorku,jest tu cos takiego,ale raczej chodzi o stan new york-nie samo miasto, bo wlasnie patrze eastern mountain resorts -new york i pisza o urokach tego miejsca.To chyba na tyle z bierzacych relacji dotyczacych wyjazdu p.s. california tez jest western resorts,aha i jeszcze pod kazdym takim dzialem sa wypisane prace,ktore mozna wykonywac w kazdym z tych resortow,pozdrowienia gorace

Napisano

co do biura student point to owszem moze sie wydaje ok na poczatku ale niestety to co wpiszesz w aplikacji odnosnie swoich predyspozycji co do pracy i miejscowosci w ktorej chcialabys pracowac nijak sie ma do tego co oni zalatwia!!ja chcialam nad oceanem i podkreslalam to ze chce na wybrzezu pracowac w jakiejs wiekszej miejscowosci a wyladowlalam w wiosce z kilkoma sklepami a pracodawca zaoferowal mi az 20 godz tyg w dodatkuwynajmowalismy mieskzanie nalezace do pracodawcy(srednio fajne;])w 4 osoby i od kazdej bral az 75$ tygodniowo!!a za bilet zaplacilam prawie 2,5 tys zlotych podczas gdy inni za ten sam lot do nyc placili ponizej 2 tys!oczywscie wybralam opcje full service i stad problemy bo moze jak ma sie swoja oferte i samemu zalatwia sie przelot to student point nie jest taki zly!ja w kazdym razie bardzo sie zawiodlam i nie polecam!!najlepiej wybierac takie biura w ktorych masz wplyw na oferte pracy a nie ze czekasz kilka meisiecy az oni ci laskawie dadza oferte pracy zupelnie niezgodna z twoimi oczekiwaniami!najgorsze ze z tego co mowil pracodawca kiedy od niego odchodzilismy wynika ze student point(a raczej ta amerykanska organziacja z ktora SP wspolpracuje)powiedzial ze to my wlasnie wybralismy soibe ta oferte rpacy i ze chcielismy tam jechac a my nie mielsimy wyjscia dostajesz oferte i musisz ja brac albo do widzenia!!

Napisano

do monikifij - ja wiem,ze napewno,zadne biuro nie jest idealne i czesto to co mowia mija sie z rzeczywistoscia,no ale juz trudno,wybralam to biuro,bo ze wszytskich na naszym rynku wydalomi sie najbardziej wiarygodne,narazie mi nic zlego nie zrobili,zebym musiala na nich narzekac,a to ze wybralam opcje full servis to tylko z czystej i wlasnej wygody,poniewaz szczerze mowic nie chce mi sie jezdzic po targach pracy,bo po 1 mam zadaleko, a po 2 watpie czy bym sie tam dogadala z amerykanskimi pracodawcami w takim dobrym stopniu,gdyz czasami kalecze angielski,coz moze dopiero mnie SP rozczaruje,albo i nie,wszystko przede mna ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...