Skocz do zawartości

SEVIS, Check out i karta I94

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pamietajcie pomoc sie "wylogowac" sie z sevisu jak juz bedziecie wylatywali z USA.

1) Na niektorych duzych lotniskach jest system US VIST:

http://www.dhs.gov/dhspublic/interapp/edit...torial_0525.xml

Pamietajcie dokonac odpowiednich procedur przed wejsciem na poklad samolotu.

2) Upewnijcie sie ze ktos z personelu w "check in counter" wezmie od Was karte I94 ktora musicie oddac przed wylotem z USA.

3) Jak dostaniecie boarding pass to zachowajcie kwitek na wszelki wypadek (ten maly ktory Wam zostaje po wejsciu na poklad samolotu). Moze sie przydac jesli cos bedzie nie tak z karta I94

4) Jesli nie oddacie karte I94 przed wejsciem na poklad mozecie ja wyslac z Polski:

http://warsaw.usembassy.gov/poland/i94_form.html

• 3 tygodnie później...

Napisano

Moja kumpela wyrzucila przez przypadek I-94 (po prostu nie wiedziala, ze to jest potrzebne), juz wrocila do Polski, nie miala zadnych problemow na lotnisku. Moze wiecie co moze teraz zrobic, zeby nie miec problemow w przyszlym roku?

Bede wdzieczna za jakies info.

Pozdrawiam serdecznie, juz z Polski ;)

Napisano

ja mam taki problem, gdy wracałem z LA do domu po odprawie duzych bagarzy tuż przed wejsciem do samolotu zdałem sobie sprawe że nie mam karty I-94 i teraz nie wiem czy Pani podczas brania moich bagarzy wzieła kartke I-94 czy ją poprostu zgubiłem, da się to jakoś sprawdzić czy karka I94 została dostaczona urzędowi imigracyjnemu czy nie? bo rok temu w liniach BA tą kartke zabierano dopiero przy wejsciu na samolot a w tym roku leciałem KLM i nie wiem czy powinno być tak samo czy też inaczej

• 2 tygodnie później...
Napisano

Mam pytanie - czy powinienem napisac jakis list z wyjasnieniem i przeprosinami? Oraz czy powinienem wypelnic tyl karty I-94? Na stronie podanej przez Ciebie, nic o tym nie ma, jednak w temacie http://www.usa.info.pl/board/index.php?showtopic=2873 pojawia sie wzmianka o tym. Nie chce zrobic czegos za duzo ani za malo. Sam nie wiem w tym momencie co robic, a wizja nie wpuszczenia mnie do USA nastepnym razem mi sie nie podoba... A jak na zlosc strony Ambasady mi sie dzisiaj w dodatku nie wyswietlaja :sciana:

Napisano
ja mam taki problem, gdy wracałem z LA do domu po odprawie duzych bagarzy tuż przed wejsciem do samolotu zdałem sobie sprawe że nie mam karty I-94 i teraz nie wiem czy Pani podczas brania moich bagarzy wzieła kartke I-94 czy ją poprostu zgubiłem, da się to jakoś sprawdzić czy karka I94 została dostaczona urzędowi imigracyjnemu czy nie? bo rok temu w liniach BA tą kartke zabierano dopiero przy wejsciu na samolot a w tym roku leciałem KLM i nie wiem czy powinno być tak samo czy też inaczej

mysle, ze nie masz sie co obawiac ze zgubiles I-94. zabrali ci ja podczas check-in (odbieranie biletow/oddawanie bagazy), tak przynajmniej bylo w moim wypadku (lecialem lufthansa).

ja mialem za to inny problem. nie wiedzialem o ograniczeniach odnosnie wnoszenia w bagazu podrecznym roznej masci cieczy. bedac w stanach mialem bardzo ograniczony dostep do informacji, a podczas check-in nikt mnie o tym nie poinformowal. dowiedzialem sie o tym dopiero przy wchodzeniu na samolot, gdzie przeszukali moj bagaz podreczny i powiedzieli, ze nie moge wziac dwoch flakonow perfum po 100 ml i jeszcze kilka innych mniej wartosciowych [beeep] (szampon, zel do golenia, pasta do zebow). no i jestem w plecy jakies 350 zl :evil: przy okazji moze mi ktos powiedziec jakie sa te limity, bo wciaz nie wiem... 1.7 oz (50 ml) przeszlo, ale 3.4 oz (100 ml) juz nie. wiec jaka pojemnosc jest legalna?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...