brg Napisano 19 Września 2006 Zgłoś Napisano 19 Września 2006 Hej! Wiecie czy da sie jakos zrealizowac paycheck od pracodawcy w PL? Jak nie, czy da sie elektronicznie, bedac w Polsce przelac pieniadze z Bank of America na polskie konto? W Warszawie niby jest oddzial tego banku, probowalem tam dzwonic, ale powiedzieli mi ze nie mozna tam zadnych tranzakcji przeprowadzac. Wiecie cos na ten temat? Dodam ze sprawa dosc pilna
pat Napisano 19 Września 2006 Zgłoś Napisano 19 Września 2006 Bez problemu zrealizowalam czek w ING - od reki dali zlotowki.
tissaya Napisano 19 Września 2006 Zgłoś Napisano 19 Września 2006 z tego co wiem realizacja paycheck'a w POlsc ejeste niemozliwa, pat- a moze realizowales/as zwykly check? hm..?
pat Napisano 19 Września 2006 Zgłoś Napisano 19 Września 2006 A czym sie rozni paycheck o checku dawanego przez pracodawce:) ? bo nie wiem ) hihih
Marcin20 Napisano 19 Września 2006 Zgłoś Napisano 19 Września 2006 Mozesz zrealizowac w PKO BP, pobieraja, oplaty okolo 20 zl za czek oraz 22 $ depozytu ktory Ci oddaja przy wyplacaniu pieniedzy ,przy realizacji (trwa to do 8 tyg)... Pozdrawiam!!!
darop Napisano 22 Września 2006 Zgłoś Napisano 22 Września 2006 z tego co wiem realizacja paycheck'a w POlsc ejeste niemozliwa podłaczam się do pytania pat'a, zawsze mi się wydawało że to co realizowałem było paychekiem ??
Cina Napisano 23 Września 2006 Zgłoś Napisano 23 Września 2006 W Ing powiedzili ze biora 48 zl i trzeba czekac na kase do 6 tyg
Wojtek-J Napisano 6 Października 2006 Zgłoś Napisano 6 Października 2006 Realizowałem do tej pory 8-10 czeków i paychecków w BPH - każdorazowo płaciłem 10 zł od czeku (wartość czeków nie przekraczała 300$) - wydaje mi się, że prowizja to 1% kwoty widniejącej na realizowanym czeku. Czas oczekiwania 4-6 tygodni (czeki inkaso), czeki z niektórych banków mogą być zrealizowane na miejscu ('od ręki'). Pieniądze można otrzymać w dolarach lub w złotówkach. Pozdr.
ddd Napisano 28 Marca 2008 Zgłoś Napisano 28 Marca 2008 Ja realizowałem czek ze zwrotem podatku w BPH i dostałem od ręki pieniądze w kasie, bez problemu, a prowizja wynosiła tylko 20 zł, a z tego co wiem w innych bankach dają to na jakieś inkaso i trzeba czekać na pieniądze kilka tygodni.
Gucio Napisano 31 Marca 2008 Zgłoś Napisano 31 Marca 2008 A czym sie rozni paycheck o checku dawanego przez pracodawce:) ? bo nie wiem )hihih Niczym o ile pracodawca daje ci czek ktory jest czekiem rozliczeniowym, bo Paycheck jest wlasnie czekiem, ktory jest wydawany przez pracodawce tylko z wyplata. Dodatkowo przy paycheck'u masz zazwyczaj infromacje o tym ile zaplaciles podatkow i jakich itp. Zwykly czek moze byc wypisany za cokolwiek.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.