promilm Napisano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2011 Jestem tego rocznym maturzystą i zastanawiam się nad swoją przyszłością, którą chce związać z pracą kierowcy ciężarówki (jest to jedna z wielu opcji).Na początku chciałbym zrobić kurs na kategorie "C" i jeździć po Polsce, a później kategorie "C+E" i wyruszyć zestawem w Europę. Do czego zmierzam (to taka dygresja). Po około 2 latach przymierzyłbym się do pracy truckera w USA. I teraz zaczynają się pytania: - Co muszę spełnić, jakie kryteria ? - Jak dostać się do USA ? - Jest taka możliwość, aby pracodawca ze Stanów załatwił mi wszelkie papiery ? - Jak z prawem jazdy, nasze polskie wystarczy czy np. trzeba miec miedzynarodowe ? - Czytałem no forach, że w USA trzeba odnowa robić prawo jazdy ? Jak to jest? - Czy "dadzą" mi od razu trucka i puszczą w trasę ? - Jak w tym wszystkim się rozeznać ? - Wyjechać i co dalej ? Tyle niewiadomych. Byłbym bardzo wdzięczny za szczegółowe odpisanie, jeżeli tylko znajdziecie czas. Bardzo Dziękuję. Zeby jezdzic to: -trzeba byc legalnie (juz sie skonczyly dawne czasy) - musisz miec ssn - udokumentowac rok jazdy w usa (amerykanskie prawko) -zdac testy w j. angielskim - zdac jazde , DOT inspekcja itp... Bez legalnego pobytu tego nie przeskoczycsz
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.