Skocz do zawartości

Jak to jest z kwalifikowaniem sie na H1B

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

ja tez jestem kolejna osoba, ktora dostala praktyke bez zadnych znajomosci a tylko przez wysylanie setek resume. ;) Jestem w Nowym Jorku w agencji PR i chcialabym zostac jeszcze dluzej. I chce zaczac szukac pracodawcy na H1B. ( na 2007)Moj obecny praktykodawca na pewno tego nie zrobi ( nie ze wzgledu, ze jest ze mnie niezadowolony ale z innych wzgledow) ale moj przypadek jest bardzo skomplikowany. Skonczylam Administracje ( specjalnosc Administracja Gospodarcza) na Wydziale Prawa i Administracji. Przez 4 lata dzialalalam w sferze PR dla pewnej fundacji ( ale na wolontariacie) teraz pracuje w sumie jako Executive Assistant w Agencji PR, IR, w Polsce pracowalam tez przez 1,5 roku jako asystentka w duzej firmie. no i kupe innych rzeczy robilam ( ale nie jest to istotne w tym momencie) . Czy ktos ( zapewne pani Karina) moze mi powiedziec czy kwalifikuje sie na H1B no i jakie stanowiska kwalifikowalaby mnie na przyznanie wizy. Podejrzewam ,ze lepiej byloby znalezc kogos na office management niz PR. Ostatnio slyszalam opinie, ze duzo od prawnika zalezy jak zinterpretuje i przedstawi cala sytuacje. Ok koncze bo sie opisalam ale sadze, ze dla wiekszosci z nas to jest interesujacy temat. :oops: pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...