Skocz do zawartości

bilet lotniczy na internshipie i progamy typu frequent flyer

aniolova

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie : co zrobic z biletem lotniczym na internshipa? Chce wyjechac na 18 miesiecy, a bilet zarezerwowac da sie tylko do roku wczesniej ... bilety typu flex sa co najmniej 3 razy drozsze. poradzcie co zrobic zeby nie przeplacic?

i jeszcze jedna sprawa: bede wracac do polski 4 razy podczas pobytu na sesje egzaminacyjne - czy ktos orientuje sie jaki program typu frequent flyer jest najbardizej oplacalny?

Napisano

W BA Executive Club za lot z Wawy do Waszyngtonu (przez Londyn) przyznali mi 1,143miles(zalezy to od rodzaju miejsca,klasy,rodzaju czlonkostwa) np. za darmowy lot z Waw-Lhr-Iad kosztuje 28tys miles(roundtrip).

Pozdro !!

Napisano

no wlasnie one way jest (na przyklad w lufthansie) 3x dozszy od biletu w dwie strony ..

Szczerze mowiac nie wiem jak to mozliwe

Air France na teraz wylot 1800 pln

w dwie strony na 6 miesiecy ten sam bilet kosztuje 1922

no wlasnie - to jest promocja,

normalnie bilety w jedna strone maja takie ceny jak bilety flex, czyli ze zmiennymi datami ...

poza tym chcialabym do tego dodac program frequent flyer. wyjezdzam na internshipa i podczas pobytu musze czterokrotnie wrocic do polski na sesje, co moze zaowocowac dodatkowym, gratisowym przelotem.

Napisano

Jedziesz na 18 miesięcy, w międzyczasie 4 razy wracasz na sesję.

Datę powrotu ustaw na termin powrotu na pierwszą sesję.

Albo ja coś pokręciłem :roll: albo to pytanie jest lekko banalne :wink:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...