Skocz do zawartości

Internship po AuPair?

mayane

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

W przyszłym miesiącu wyjeżdzam na rok do Stanów jako AuPair. Wizy jeszcze nie mam, jadę do Krakowa za parę dni.

Jestem po studiach i właściwie bycie AuPair nie jest moją największą ambicją.. Chciałam na początku pojechać na Internship, starałam się sama znaleźć praktykodawcę ale po paru miesiącach bezowocnych poszukiwań poddałam się i zdecydowałam się na program Au Pair.

Jednak mam pytanie: czy jest szansa, żebym po skończonym programie Au Pair mogła zostać w Stanach na Internshipie? (zakładając, że nie dostanę section 212(e) :? ) ? wiem, że mogłabym zmienić status wizy z J1 na F1.. ale czy jest możliwość zmiany wizy z J1 au pair na J1 internship?

Baaardzo bym chciała zostać w USA dłużej niż rok, ale już nie jako Au Pair. Może ktoś zna odpowiedź na moje pytanie :lol:

Pozdrawiam,

Mayane

Napisano
Witam,

wiem, że mogłabym zmienić status wizy z J1 na F1.. ale czy jest możliwość zmiany wizy z J1 au pair na J1 internship?

Mayane

nie ma możliwosci zmiany/przedłużenia wizy J1, nawet jeśli chodzi o inny program / niestety.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...