mayane Napisano 21 Października 2006 Zgłoś Napisano 21 Października 2006 Witam, W przyszłym miesiącu wyjeżdzam na rok do Stanów jako AuPair. Wizy jeszcze nie mam, jadę do Krakowa za parę dni. Jestem po studiach i właściwie bycie AuPair nie jest moją największą ambicją.. Chciałam na początku pojechać na Internship, starałam się sama znaleźć praktykodawcę ale po paru miesiącach bezowocnych poszukiwań poddałam się i zdecydowałam się na program Au Pair. Jednak mam pytanie: czy jest szansa, żebym po skończonym programie Au Pair mogła zostać w Stanach na Internshipie? (zakładając, że nie dostanę section 212(e) :? ) ? wiem, że mogłabym zmienić status wizy z J1 na F1.. ale czy jest możliwość zmiany wizy z J1 au pair na J1 internship? Baaardzo bym chciała zostać w USA dłużej niż rok, ale już nie jako Au Pair. Może ktoś zna odpowiedź na moje pytanie Pozdrawiam, Mayane
tissaya Napisano 21 Października 2006 Zgłoś Napisano 21 Października 2006 Witam, wiem, że mogłabym zmienić status wizy z J1 na F1.. ale czy jest możliwość zmiany wizy z J1 au pair na J1 internship? Mayane nie ma możliwosci zmiany/przedłużenia wizy J1, nawet jeśli chodzi o inny program / niestety.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.