lorkendtrawel Napisano 30 Listopada 2006 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2006 No normalnie wszyscy tam czekają z otwartymi rękami na nieznających języka studentów z Polski (przepraszam tą część która zna ten język). Nie wiem jak wy sobie wyobrażacie prace w NY? Myślicie, że będziecie pracować w tych wieżowcach? No to może od razu wam podetnę skrzydła - w wieżowcach pracują amerykanie z doświadczeniem itp. (nie mówie tu o jakimś myciu podłóg albo czyszczeniu szyb na 80 piętrze - to robią murzyny). Oczywiście jeśli komuś się tam udało znaleźć jakąś prace to gratuluje - ale nie róbcie ludziom prania mózgu i nie piszcie że tam jest pięknie, cudownie itp. No jest pięknie i cudownie jak się zwiedza - gorzej jak się pracuje na najniższej pozycji.
Sajo Napisano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2006 Ja znam angielski na poziomie CAE i myslałam o pracy kelnerki itp. Na innych forach czytałam wiele wypowiedzi ludzi, którzy pracowali w NY własnie na podobnych stanowiskach i byli bardzo zadowoleni. Nie zamierzam zdobyć superambitnej pracy na 3 miesiące, ale po prostu wyjść z kasą na czysto i przyjrzeć się z bliska kulturze oraz poczuć atmosferę tego niesamowitego miasta.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.