Skocz do zawartości

Ubezpiecznie auta w USA (NY albo IL)

sawek84

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej. Czy ktos z Was sie moze orientuje ile kosztuje ubezpieczenie auta (potrzebuje na miesiac, ale pewnie najmniej daja na 3 mies.). Jezeli chodzi o auto, to rocznik gdzies tak '90 Toyota albo inny "japonczyk". Mam 23 lata, prawko od 5 lat, studiuje, zadnych mandatow w Polsce (jezeli to sie gdziekolwiek liczy...), mam zamiar byc w usa przez miesiac na wizie turystycznej i jechac przez rozne stany. Ile moze mnie to kosztowac, gdzie to najlepiej zalatwic i ile bedzie to trwalo?

Dzieki i pozdrawiam

Napisano

Z mojego doswiadczenia wynika ze najprosciej i najtaniej bedzie ubezpieczyc samochod w IL (Chicago). Maja tam spore doswiadczenie z polakami i traktuja ich podobnie jak innych a ubezpieczenie na 3 miesiace wyniesie okolo 350 dolarow.

Prubowalem ubezpieczyc samochod w WI i cena dla obcokrajowca przed 25 rokiem zycia to 800 $ na trzy miesiace.

Napisano

Ja wypożyczałem samochód w NJ (właściwie to kolega bo ja jeszcze 21 lat nie mam :lol: i płaciliśmy $16.50 podstawowej stawki + $5 za underage dziennie, czyli łącznie $21.50/dziennie. Trzeba jednak pamiętać, że wypożyczaliśmy samochód tylko na dwa dni i ubezpieczenie było tylko na jednego kierowcę, może na dłuższy czas i większą ilość kierowców koszty jednstkowe spadają... mam przynajmniej taką nadzieję, bo za rok zamierzam już na dłużej wynająć samochów, z tym że na zachodzie :)

Napisano
Z mojego doswiadczenia wynika ze najprosciej i najtaniej bedzie ubezpieczyc samochod w IL (Chicago). Maja tam spore doswiadczenie z polakami i traktuja ich podobnie jak innych a ubezpieczenie na 3 miesiace wyniesie okolo 350 dolarow.

Prubowalem ubezpieczyc samochod w WI i cena dla obcokrajowca przed 25 rokiem zycia to 800 $ na trzy miesiace.

nie wiem gdzie ubezpieczales... ja w tym roku ubezpieczalem w WI samochod, nie mam 25 lat i zaplacilem $230 za 3 miesiace...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...