bartek_kasia Napisano 3 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Witam W chwili obecnej mieszkam w Londynie. Planuje to zmienic i wyjechac do USA. Mam wiele pytan dlatego bede wdzieczny za wszelkie odpowiedzi. Sluze tez pomoca w pytaniach odnosnie Anglii. 1. Gdzie szukac najlepiej pracy i mieszkania ?? 2. O jaka wize najlepiej sie starac by dostac sie do USA ?? 3. Jak zabrac sie za studia jesli jestem w Londynie a chcialbym podjac nauke na tamtejszych uniwerkach. Po otrzymaniu wizy tam probowac czy moge cos zrobic jeszcze przed wyjazdem ?? 4. Jesli otrzymam wize turystyczna i podejme studia mozna to pozniej zmienic ?? 5. Jaka jest szansa bym mogl wyjechac z zona ?? Pozdrawiam Thanks. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rypson Napisano 12 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Witam W chwili obecnej mieszkam w Londynie. Planuje to zmienic i wyjechac do USA. Mam wiele pytan dlatego bede wdzieczny za wszelkie odpowiedzi. Sluze tez pomoca w pytaniach odnosnie Anglii. 1. Gdzie szukac najlepiej pracy i mieszkania Pytajnik 2. O jaka wize najlepiej sie starac by dostac sie do USA Pytajnik 3. Jak zabrac sie za studia jesli jestem w Londynie a chcialbym podjac nauke na tamtejszych uniwerkach. Po otrzymaniu wizy tam probowac czy moge cos zrobic jeszcze przed wyjazdem Pytajnik 4. Jesli otrzymam wize turystyczna i podejme studia mozna to pozniej zmienic Pytajnik 5. Jaka jest szansa bym mogl wyjechac z zona Pytajnik Pozdrawiam Thanks. Widze ze nie zabardzo ci tu napisali 1. gdzie szukac pracy... hmmm to zalezy gdzie jestes ja moge ci pomoc w NY bo to moje terytorium dzialania... przede wszystkim musisz wiedziec jaka prace chcesz na start pewnie nic oprocz budowy nie bedzie ciezka praca ale zarobic podobno tam mozna.... wiec szukasz w gazetach no i www.bazarynka.com strona pierwszej potrzeby polskiego emigranta.... 2. Wiza... jesli chcesz pracowac to pracowanicza jakas np h2b lub intership i wiza J1 wiza turystyczna nie daje ci mozliwosci pracy... 3. studia mozesz zalatwiac przed wyjazdem tam krtko mowiac szukasz skzole, oni cie akceptuja znajdujesz sponsora dostajesz wize F1 jedziesz na studia... ale to droga inwestucja sponsor twoj musi miec MINIMUM 14 tysiecy dolarow do zaoferowania na twoj sponsoring... ale to juz oddzielny i dlugi temat.... 4. Na wizie turystycznej nie mozesz studiowac... mozesz przyjechac na turystycznej i zmienic status na studenta dostajesz wtedy wize F1 i mozesz zaczac studia sprawa ze sponsorem nie ulega zmianie nadal musisz go miec 5. szans jest.... i tylko tyle powiem Zapraszam na GG 909390 postaram sie wyjasnic ci wszystko dokladnie lub pisz na maila.... pytaj glupi ci co nie pytaja.... nie ma glupich pytan.... wiec jak chcesz pogadac dowiedziec sie troche pisz iedy tylko chcesz pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
justiki Napisano 12 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 widze ze nie zabardzo ci tu napisali Zapraszam na GG 909390 postaram sie wyjasnic ci wszystko dokladnie lub pisz na maila.... pytaj glupi ci co nie pytaja.... nie ma glupich pytan.... wiec jak chcesz pogadac dowiedziec sie troche pisz iedy tylko chcesz pozdrawiam Jak milo i pozytywnie czyta sie posty czlowieka, ktory bezinteresownie dzieli sie swoja wiedza i doswiadczeniem zdobytym w US. Serce sie raduje, gdy czytam takie posty Serdeczne pozdrowienia dla Rypsona J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.